R. J. Dagys neskuba atsakyti, ar dalyvaus Seimo rinkimuose | Diena.lt

R. J. DAGYS NESKUBA ATSAKYTI, AR DALYVAUS SEIMO RINKIMUOSE

Narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje sustabdęs Rimantas Jonas Dagys neskuba atsakyti, ar dalyvaus kitų metų Seimo rinkimuose.

„Iki kitų rinkimų dar yra daug laiko, nesiimčiau spėlioti, kaip būtų. Aš iškėliau problemas, kurias turbūt kiekvienas Seimo narys, politikas jaučia. Ne visi galbūt išsako, ypatingai mūsų partijos viduje prasidėjusi spaudimo, persekiojimo atmosfera galbūt kitus žmones slegia ir jie bijo išsakyti savo nuomonę. (...) Aš kol kas tuo klausimu nenoriu spekuliuot“, – trečiadienį per spaudos konferenciją Seime sakė R. J. Dagys.

Klausiamas, ar jis mato kitą politinę jėgą, su kuria galėtų dalyvauti politikoje, parlamentaras pažymėjo ryšių su konservatorių partija nenutraukęs.

„Visų pirma, procesas vyksta mūsų partijoje kol kas. Aš neišstojau iš partijos, aš sustabdžiau narystę partijoje. Aš nenutraukiau ryšių su partija, ir tai, kas vyksta mūsų partijos viduje, tai yra mano, kaip sakyt, širdies skausmas“, – sakė Seimo narys.

Konservatorių Priežiūros komitetas antradienį nusprendė dėl vidinių pažeidimų metams stabdyti politiko narystę partijoje ir braukti jį iš partijos kandidatų kitų metų Seimo rinkimuose.

Draudimą R. J. Dagiui kandidatuoti Seimo rinkimuose partijos sąraše arba jos vardu vienmandatėje apygardoje trečiadienį turės patvirtinti konservatorių prezidiumas.

R. J. Dagys laikosi pozicijos, kad Priežiūros komitetas viršija savo įgaliojimus, nes jo pagrindinė užduotis yra stebėti, ar konservatoriai laikosi įstatymų ir partijos programos.

Šio komiteto pirmininko Valdo Benkunsko teigimu, R. J. Dagys nubaustas už sprendimą neatšaukti parašo po pernykšte „valstiečio“ Mindaugo Puidoko registruota įstatymo pataisa dėl vaiko teisių apsaugos bei nederamų pasisakymų kolegų Seime, įskaitant partijos kandidatę į prezidentus Ingridą Šimonytę, atžvilgiu.

Dar iki Priežiūros komiteto posėdžio R. J. Dagys pats pranešė neribotam laikui stabdantis savo narystę partijoje.

Politikas tvirtina dar nežinantis, ar trauksis iš konservatorių frakcijos Seime. Seimo narys sakė, kad tai priklausys nuo tolesnių svarstymų jo atžvilgiu.

„Partija yra vienas dalykas, o frakcija yra kitas“, – teigė jis.

Konservatoriai šiuo metu turi didžiausią opozicinę frakciją Seime su 35 nariais.

R. J. Dagys šiai partijai priklauso nuo 2002 metų, anksčiau jis ilgiau nei dešimtmetį priklausė Socialdemokratų partijai ir nuo jos atskilusiai partijai „Socialdemokratija 2000“.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Juozas

partija sėkmingai išvarė savo sąžinę...kažkada už juos balsuodavau, bet per krizę praegėjau. Seniai laikas kurti naują, tikrą TS. Anūkas ją debilizavo ir padrė amoralia

Už švare Lietuva

Ar nelaikas įvesti būtina sveikatos patikra pvz.Psichines nes tokie Cirkai viksta .Manau privaloma Patikra .

Panašu , kad ,,patryjotų,,

partijos vertybėmis virsta : valdžia , nebaudžiamumas ir asmeninis turtėjimas , turtėjimas ? ) ))))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS