R. Karbauskis apie trintis su S. Skverneliu: truputį viešai pasišnekėjome | Diena.lt

R. KARBAUSKIS APIE TRINTIS SU S. SKVERNELIU: TRUPUTĮ VIEŠAI PASIŠNEKĖJOME

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad pastarąją savaitę į viešumą išsprūdusios trintys su opozicijos lyderiu Sauliumi Skverneliu dar nereiškia, kad baigiasi 2016 m. užsimezgęs politikų bendradarbiavimas.

Kilusius nesutarimus dėl to, ar tinkamai dirba šešėlinė „valstiečių“ Vyriausybė, R. Karbauskis laiko tiesiog S. Skvernelio emocijų bei demokratijos kokybės jo vadovaujamos partijos viduje išraiška.

„Paprasčiausiai viešai truputį pasišnekėjome, vienas kitam paspaudėme ranką ir dirbame toliau“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė R. Karbauskis, komentuodamas pastarosiomis dienomis viešą apsižodžiavimą su į „valstiečių“ partiją taip ir neįstojusiu ekspremjeru.

„Mes su Sauliumi atlaikėme dar ne tokius dalykus“, – santykių su S. Skverneliu istoriją prisiminė šešėlinio „valstiečių“ Ministrų Kabineto lyderis R. Karbauskis.

„Ketverius su puse metų apie tai kalbama, kad plėšosi... Bet tai yra darbas, tai yra žmonės, ir visi su savo emocijomis ir charakteriais“, – teigė jis ir akcentavo, kad pastaruosius nesutarimus, ko gero, lėmė tai, kad S. Skvernelis tiesiog mėgsta apie visus savo kolegas daug kalbėti, tuo tarpu skaityti „valstiečių“ priimamų dokumentų – ne.

 

„Mes, Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, esame demokratinė bendruomenė. Bet taip jau išėjo... Saulius yra tokio charakterio, jis mėgsta šnekėti viešojoje erdvėje apie visus ir apie savo kolegas. Ir niekas dėl to neįsižeidžia. Tačiau, ką pastebėjau, jis šnekėjo neskaitęs dokumento, nes komentuoti, kad šešėlinė Vyriausybė nekritikuoja dabartinės valdžios ir nieko nesiūlo, yra keista. Kiekviename mūsų posėdyje yra didžiuliai dokumentai. Tad šnekėti, kad mes nedirbame savo darbo yra keista. Kita vertus, kiekvienas turi savo nuomonę“, – teigė jis, pažymėdamas, kad kilusios trintys tarp jo ir S. Skvernelio yra nepalyginamos su esama situacija valdančiųjų gretose.

Paprasčiausiai viešai truputį pasišnekėjome, vienas kitam paspaudėme ranką ir dirbame toliau.

„Čia ne ta situacija, kada esi valdžioje ir priiminėji sprendimus, kurių niekas nesupranta arba kuomet pati visuomenė yra pasibaisėjusi tuo, kas vyksta. Mes iki tokios situacijos Lietuvos nebuvome privedę“, – apibendrino R. Karbauskis.

Šią savaitę viešoje erdvėje dėmesio susilaukė R. Karbauskio ir S. Skvernelio akistata. Opozicijos lyderis, LVŽS frakcijos narys S. Skvernelis Eltai teigė, kad šešėlinė Vyriausybė nebendradarbiauja su parlamento opozicija ir užsiima ne tuo, kuo reikėtų užsiimti.

„Jeigu jie (šešėlinė Vyriausybė – ELTA) galvoja, kad formuos politiką – tai yra absurdas, taip nebus. Tačiau šiandien yra panašu, kad būtent taip ir daroma. Iš esmės pasisakoma visais klausimais, taip pat ir dėl EVT atstovavimo... Bet tai juk ne tas formatas (...) Dabar tarp opozicijos ir šešėlinės Vyriausybės aš nematau loginio bendradarbiavimo. Absoliučiai“, – Eltai sakė S. Skvernelis.

Opozicijos lyderio nuomone, šešėlinę Vyriausybę suformavę „valstiečiai“ pirmiausiai turėtų oponuoti sprendimams, kuriuos priima tikrasis – Ingridos Šimonytės vadovaujamas Ministrų Kabinetas.

Tuo tarpu reaguodamas į S. Skvernelio kritiką šešėlinės Vyriausybės vadovas R. Karbauskis tvirtino, kad ekspremjero pareiškimai neturi pagrindo.

„Opozicijos lyderis nepaskaitė nė vieno dokumento, kurį mes priiminėjome šešėlinėje Vyriausybėje. Jis niekada nesidomėjo nei darbotvarkėmis, nei pačiais dokumentais, nes kai aš išgirstu tokius komentarus, aš suprantu, kad žmogus nėra skaitęs“, – antradienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

GALERIJA

  • R. Karbauskis apie trintis su S. Skverneliu: truputį viešai pasišnekėjome
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Tyla gera byla

Gerbiu Valstiečius, ypač R. Karbauskį ir A. Širinskienė. Tikiuosi S. Skverelis daugiau viešai nekalbės apie nesantaiką. R. Karbauskis geras strategas, geriau jo paklausytų opozicijos skandalistai, tokie, kaip Mazuruonis.

Palaikau Valstiečius

Nereikia viešai. Dėl tokių pasisakymų S. Skverelis atrodė kvailai.

Kis

Skvernelis ir Karbauskas ieis i istorija,kaip Lietuvos valstybes gelbetojai.O paslemekau niekas nesiteiksnet prisiminti,o tai ir kruvele sudes ant kapelio.Zmogus privalo skirtis nuo gyvulio zmogiskomis savybemis,kokios paklauskite googles,neklauskite V.landzbergio sis isdestys pas marksa ir Engelsa,o isijautes ir Vova Putina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS