R. Karbauskis apie žadėtus sprendimus: net jei juos turėtume, dabar neskelbtume | Diena.lt

R. KARBAUSKIS APIE ŽADĖTUS SPRENDIMUS: NET JEI JUOS TURĖTUME, DABAR NESKELBTUME

Koronaviruso grėsmė perbraižo Lietuvos politinių aktualijų lauką ir koreguoja sprendimus, kurie buvo traktuojami kaip esminiai, Seimo rinkimams artėjant.

Anksčiau didelio visuomenės dėmesio sulaukęs klausimas, ar premjeras Saulius Skvernelis ryšis dar kartą vesti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašą rinkimuose, tarsi neteko aktualumo. Analogiška situacija ir dėl LVŽS pirmininko Ramūno Karbauskio žadėtų permainų užimamose pareigybėse: trauktis iš „valstiečių“ frakcijos Seime seniūno bei Kultūros komiteto pirmininko pareigų.

Tai, kad žadėti sprendimai ir pokyčiai įšalo, R. Karbauskio teigimu, nėra nieko keisto. Politiko teigimu, Lietuvai dorojantis su koronavirusu, tokio tipo klausimai yra ne tik neaktualūs ir neturi jokios reikšmės, bet, akcentuoja R. Karbauskis, tokių klausimų kėlimas apskritai visuomenėje gali būti sutiktas itin nepalankiai. Todėl, pabrėžia „valstiečių“ lyderis, net jei sprendimai LVŽS frakcijoje, pavyzdžiui, dėl seniūno, ir bus priimti, nebūtinai jie bus viešinami.

„Tai absoliučiai nebeaktualu – aš nebegaliu važiuoti per regionus ir susitikinėti su žmonėmis. Net jei mes būtume pakeitę seniūną – mes apie tai nesakytume. Mes tiesiog nenorime šnekėti apie tai, kas nėra aktualu žmonėms, ir tai, kas neturi jokios reikšmės šiandien“, – Eltai teigė R. Karbauskis.

Politikas dar sausio pabaigoje pranešė, kad ketina trauktis iš frakcijos seniūno bei Kultūros komiteto pirmininko pareigų, nes ketino lankytis Lietuvos regionuose.

Įvertindamas epidemijos grėsmę šaliai, R. Karbauskis teigia, kad ne tik kalbos ir diskusijos apie galimus pokyčius Kultūros komitete ar jo vadovaujamoje frakcijoje, tačiau ir pats faktas nustojo turėti kažkokią prasmę. R. Karbauskio nuomone, dėl objektyvių grėsmės aplinkybių tai, kas šiuo metu vadovauja vienam iš Seimo komitetų, žmonėms tiesiog nebėra svarbu.

„Ir keisti neaktualu šiuo momentu bei šiomis aplinkybėmis, ir žinoti apie tai neaktualu... Kalbėti apie tai neaktualu – koks skirtumas kam nors Lietuvoje, kas yra Kultūros komiteto pirmininkas šiuo momentu?“ – retoriškai klausė LVŽS lyderis.

Panašų komunikacinį susilaikymą „valstiečiai“ taikytų ir dėl sprendimų, tiesiogiai susijusių su artėjančiais Seimo rinkimais. Pasak R. Karbauskio, Lietuvoje tęsiantis karantinui, net jei ir bus partijoje priimti sprendimai dėl vienmandačių apygardų, tai nebus viešinama.

„Mes nemanome, kad tai reikia kažkaip skelbti šiame karantino periode. Todėl mes net turėdami tam tikrus sprendimus – virtualius Tarybos sprendimus – mes jų tiesiog neskelbsime“, – teigė R. Karbauskis.

„Neskelbsime būtent dėl to, kad nematome (reikalo. – ELTA) apie tai šnekėti. Yra techniniai darbai, kuriuos mes turime padaryti: patvirtinti vienmandačių kandidatus, bet tai yra ne tai, kas dabar turėtų dominti visuomenę. Todėl mes nieko į viešą erdvę neduosime, kol situacija nebus suvaldyta“, – apibendrino R. Karbauskis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Darys kaip pasakė kremliniai,o ant mūsų nusispjauti.Štai ir Karbauskis ?

kas dien vis lenda i eteri

per visus portalus su viesaisiais rysiais,gal koki 1 milijona padovanos savo baudziauninkams,isteigs pandemijai skirta ligonine,o dabar beprasmes demagogines kalbos

A

Jau uztenka jusu pasirodymu,kavokis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS