R. Karbauskis: jei opozicijos kaltinimai būtų teisingi, mane turėtų suimti | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: JEI OPOZICIJOS KALTINIMAI BŪTŲ TEISINGI, MANE TURĖTŲ SUIMTI

Tikriausiai turėčiau būti suimtas ir ilgus metus kalėti, jeigu opozicijos kaltinimai Tėvynės išdavimu ir bendradarbiavimu su priešiškų valstybių slaptosioms tarnybomis, kontrabanda, žemės grobimu būtų teisingi, sako „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Visgi ne tik esu laisvėje, bet turiu leidimą dirbti su slapta informacija, kuris suteikiamas tik atlikus nuodugnų tyrimą apie žmogaus ryšius ir patikimumą“, - trečiadienį savo feisbuko įraše džiaugėsi R. Karbauskis.

Politikas nesutinka su opozicijos jam reiškiamais priekaištais dėl moralės stokos ir pabrėžia, kad jam priklausančio „Agrokoncerno“ santykiuose su Vakarų „juoduosiuose sąrašuose“ esančiu Arkadijumi Rotenbergu nėra nieko blogo. Pasak jo, jei opozicija reiškia priekaištus „Agrokoncernui“ dėl to, turėtų neleisti ir savo vaikams žiūrėti V. Disnėjaus animacijos studijoje sukurtų filmukų.

Pasak dar vieno skandalo epicentre dėl savo verslo atsidūrusio „valstiečių“ lyderio, opozicija atrado dar vieną priešą - jam priklausantį „Agrokoncerną“.

„Korupcijos skandaluose paskendę liberalai ir konservatoriai rado naują priešą - UAB „Agrokoncernas“, kurios akcininkas esu, neva dirbančią Rusijos interesams“, - rašo politikas. Pasak jo, reikšdami kaltinimus „Agrokoncernui“ opozicijoje esantys politikai kaltina ir kitas įmones.

Korupcijos skandaluose paskendę liberalai ir konservatoriai rado naują priešą - UAB „Agrokoncernas“, kurios akcininkas esu, neva dirbančią Rusijos interesams.

„Kaltindami šią įmonę, jie netiesioginiai kaltina šimtus verslo įmonių Europos Sąjungoje ir kitose pasaulio šalyse. Netiesiogiai apkaltintos ir mažiausiai šešios Lietuvos įmonės - UAB „Baltic agro“, UAB „Scandagra“, UAB „Žvalguva“, AB „Linas Agro“, AB „Kauno grūdai“ ir net Lietuvos saugumui svarbios AB „Achema“ antrinnė įmonė UAB „Agrochema“. Nors spaudos publikacijose tai nutylėta, turimomis žiniomis, minėtos įmonės taip pat perka Rusijoje, „Minudobreniya“ gamykloje pagamintas trąšas, nes šios gamyklos produkcijai netaikomos jokios tarptautinės sankcijos“, - rašo R. Karbauskis.

Jis turėjo atsakymus ir į jam reiškiamus priekaištus dėl politinės moralės stokos. Pasak jo, tokie kaltinimai neturi jokio pagrindo.

„Moralę kaltintojai prisimena tuomet, kai suvokia, jog patys kaltinimai neturi jokio pagrindo. Kažin, ar konservatoriai ir liberalai neleidžia savo vaikams žiūrėti žymiausioje pasaulyje Disnėjaus animacijos studijoje sukurtų filmukų? Viešai buvo paskelbta, kad artimas Putino bičiulis turėjo sandorį su Disnėjaus kompanija, pastarosios vadovą buvo atsivežęs supažindinti su Putinu. Gal opozicija gali patarti, ką daryti Lietuvoje gyvenantiems Anglijos ar Monako klubų futbolo aistruoliams, kadangi tuos klubus yra įsigiję Rusijos turtuoliai? Būti moraliems ir išjungti televizorių, perjungti kanalą? O kas gali garantuoti, jog televizijos kanalų operatorius nepriklauso Rusijos oligarchams? O kiek dar aplink mus paslaugas ir prekes kuriančių įmonių, kurių akcininkų mes nežinome?“, - samprotavo R. Karbauskis.

Galiausiai jis dar kartą pakartojo, kad negali žinoti visų įmonių, su kuriomis bendradarbiauja „Agrokoncernas“, akcininkų.

„Opozicija meta dar vieną kaltinimą - Karbauskis turi žinoti įmonių akcininkus visose pasaulio šalyse. Suprantama, jei tai būtų įmanoma, kodėl nenorėti žinoti. Deja, tai tiesiog neįmanoma. Tų pačių kaltintojų norėčiau paklausti - ar jie patys ką nors, be Karbauskio, žino? Visiškai panosėje, čia Lietuvoje, Kėdainiuose, įsikūrusi AB „Lifosa“, gaminanti fosforo trąšas, kurios savininkas yra vienas turtingiausių Rusijos žmonių. Viešoje erdvėje buvo skelbiama, kad ją įsigijo milijardierius, vienos didžiausių pasaulyje rusiškų trąšų įmonės „Eurochem“, tiekiančios „Lifosai“ žaliavas iš Rusijos, valdybos pirmininkas Andrejus Melničenka.

Ką daryti didžiausiai trąšų gamintojai AB „Achema“, kuri gamybai užtikrinti naudoja ir „Gazprom“ dujas, o šiemet, kaip ir anksčiau, su „Gazprom“ pasirašė sutartį ir pirks du trečdalius sunaudojamų dujų? Juk „Gazprom“ taikomos finansinio pobūdžio ES sankcijos. O ką jau bešnekėti apie Vokietijos ir Rusijos bendrus projektus „Nord Stream“, kuriuos įgyvendina garsusis „Gazprom“. Visa tai vieša informacija, tačiau konservatorių ir liberalų, atrodo, nedomina, nes tai nėra susiję su Karbauskiu, kurį, siekiant atgauti valdžią, tiesiog būtina sunaikinti“, - rašė R. Karbauskis.

Apibendrindamas politikas pabrėžė, kad palaiko ES sankcijas Rusijai, ir kritikavo opoziciją, kad ši, reikšdama kaltinimus, ne visas aplinkybes įvertina.

„Palaikau ir palaikysiu visas ES taikomas sankcijas Rusijai, jų privalu laikytis, nes jos vienintelis ekonominis instrumentas bandant pakeisti agresyvią Rusijos politiką. Kartu niekaip nesuprantu, ar konservatoriai su liberalais mano, jog ES, taikydama sankcijas, nevertina visų aplinkybių? Kodėl „Gazpromui“ taikomos sankcijos nepaliečia jų išgaunamų dujų eksporto į Europą?

Apie tai, kad dujų pasirinkimą lemia konkurencinga kaina, šiemet Davose išgirdome ir iš Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės. Jei opozicija negirdi, ką sako ekonomistai, verslininkai ir teisininkai, gal išgirs, ką sako jų globojama prezidentė? Ar opozicija nusiųs klausimų ir jai?“, - baigė įrašą R. Karbauskis.

LRT Tyrimų skyriaus teigimu, Arkadijui Rotenbergui, turinčiam vieną didžiausių Rusijos azotinių trąšų gamyklų „Minudobreniya“, taikomos tarptautinės sankcijos. LRT žurnalistų duomenimis, „Agrokoncernas“ Rosoše gaminamas trąšas perka netiesiogiai iš „Minudobreniya“, o per tarpininkus - iš Jungtiniuose Arabų Emyratuose įsikūrusios DMCC laisvosios ekonominės zonos.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Domas

AMB draugeliams, Kirkilų pelkės velniams yra gerai. Tyli, nes kažko tikisi iš žalių gandragalvių. Nesitikėkite. Per rinkimus į LT Seimą jūsų nebeliks, nes jūs išverstskūriai. Bijote karbauskinių vagių, ir už tai sumokėsite per rinkimus. AMŽNĄ ATILSĮ.

Edvardas

AMB prieš šitą karbamidinį bimbalą,...muselė. Kiek tai dar tęsis.?

Vytautas

Visos Lietuvos partijos, kuriose tupi nors vienas prichvatizacinis multimilijonierius, yra liberalios ir jos pjaunasi negalėdamos pasidalinti biudžetą be korumpuotų akcijų. Tokia jų ideologija ir veiklos tikslas. O akcija "saugokime vyrus'' - tai ''dūmai'' juos išrinkusiems į Dūmą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS