R. Karbauskis: nėra prasmės trauktis iš Kultūros komiteto ir frakcijos vadovo pareigų | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: NĖRA PRASMĖS TRAUKTIS IŠ KULTŪROS KOMITETO IR FRAKCIJOS VADOVO PAREIGŲ

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia, kad koronaviruso grėsmė perbraižė jo planus trauktis iš „valstiečių“ frakcijos Seime seniūno bei Kultūros komiteto pirmininko pareigų. Anot jo, tokie klausimai dabar nėra aktualūs, o ir pasitraukimas iš pareigų nebeturi prasmės.

„Kad prasmės labai didelės neliko tai daryti. Aš tuomet planavau judėti, pradėjau važiuoti po savivaldybes ir t.t. Norėjau tam darbui atsiduoti ir aplankyti kaip įmanoma daugiau žmonių. Situacija pasikeitė. Pasitraukimas nebeturi prasmės. Bet kuriuo atveju, visi esame pririšti prie karantino reikalavimų. Šioje visoje situacijoje svarstėme, kad aš nebeturiu to daryti. Rinkimų kampanija bus kitokia. Tikiuosi, kad visi politikai aiškiai supranta, kad rinkimai dabar nėra prioritetas“, – LRT radijui sakė R. Karbauskis.

Anot „valstiečių“ vadovo, rinkimų kampanija iš viešų erdvių, salių daugiau persikels į žiniasklaidą, socialinius tinklus, nes tiesioginiai susitikimai su rinkėjais bus ribojami.

„Aš tikiuosi, kad visi politikai labai aiškiai supranta, kad rinkimai dabar nėra prioritetas“, – pridūrė jis.

Mes tikrai sąžiningai atliekame savo pareigas – tiek A. Veryga, tiek visi kiti puikiai tvarkosi.

Paklaustas, ar sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ves LVŽS sąrašą artėjančiuose rinkimuose, R. Karbauskis tai paneigė. Pasak jo, visi partijos sprendimai dėl Seimo rinkimų bus gegužės pabaigoje.

„Aš nenoriu leistis į šias spekuliacijas. Tikrai toks variantas nesvarstomas. Sprendimai bus tuomet, kuomet apie tai galėsime kalbėti. Aš manau, gegužės pabaigoje, kada artės į pabaigą karantino režimo aktyvioji frazė. Mes pradėsime kalbėti apie tai, nes artės rinkimai ir žmonės norės atsakymų. Partija padarys sąrašą ir t.t. Labai daug žmonių dabar dirba Seime ir Vyriausybėje ir jie ruošiasi dalyvauti rinkimuose. Kaip mus žmonės vertins, priklausys nuo to, kaip mums seksis toliau dirbti. Mes tikrai sąžiningai atliekame savo pareigas – tiek A. Veryga, tiek visi kiti puikiai tvarkosi“, – teigė jis.

Apie pasitraukimą iš Seimo frakcijos seniūno ir Kultūros komiteto pirmininko pareigų R. Karbauskis buvo paskelbęs šių metų sausio pabaigoje. Šį sprendimą „valstiečių“ lyderis tąkart grindė noru važinėti po Lietuvą, lankyti savivaldybes.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Dienos naujiena

Lietuvos kultūra išgelbėta.

Tikintis

Tik stulpas nepajudinamai stovi ten kur jį įkasė. Žmonių gyvenime, o ypač politikų veikloje viskas keičiasi kartu su gyvenimo pasikeitimais, esamomis ar atsiradusiomis aplinkybėmis, pasaulio kaita. Ar būsime teisūs, jei sakytume, kad vienuoliai domininkonai dar ir dabar privalo deginti "raganas", kad bažnyčia ir toliau teigtų, kad saulė apie žemę sukasi, kitaip manančius ir kaip Džordaną Bruno degintų ant laužo. Tad juokingi ir kvaili, nepykit, brangieji, jūsų komentarai, kuriais kritikuojat deputatą, pakeitusį savo nuomonę.

Va čia

Tai tikri vyrai, pasakiau ir nepadariau, maladec
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS