R. Karbauskis: opozicija labiausiai priešinosi bankų mokesčiui | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: OPOZICIJA LABIAUSIAI PRIEŠINOSI BANKŲ MOKESČIUI

  • 9

Teisėsaugai antradienį suėmus Lietuvos bankų asociacijos (LBA) prezidentą Mantą Zalatorių ir Lietuvos verslo konfederacijos (LVA) prezidentą Valdą Sutkų, „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis situaciją sieja su opozicija ir teigia, kad esą ji labiausiai priešinosi bankų mokesčio įvedimui.

„Aišku, kad jei ten buvo daroma įtaka, tai ji turėjo būti daroma per opoziciją. Majauskas (konservatorių frakcijos narys Mykolas Majauskas – ELTA) atėjo su pasiūlymu per pusę sumažinti bankų mokestį“, – antradienį Seime sakė R. Karbauskis.

Tiesa, Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas Žydrūnas Bartkus antradienį žurnalistams sakė, kad kol kas nėra duomenų, jog Seimo nariai būtų įtraukti į schemą.

„Galbūt jie turi omeny, kad vis dėlto bankų mokestį priėmėme, o tie bandymai, kad nepriimtume, buvo iš opozicijos pusės. Nepriėmėme prekybos centrų mokesčių, ir jeigu pažiūrėtume komiteto įrašus, stenogramas, pamatytume, kas viską darė, kad nepriimtų. Čia, aišku, opozicija“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Kiek anksčiau antradienį Generalinė prokuratūra pranešė, kad asociacijų vadovai buvo suimti, gavus duomenų apie galimai vykdomas neteisėtas veikas: stambaus masto kyšininkavimą, papirkimą, prekybą poveikiu, turto iššvaistymą ir dokumentų klastojimą.

Pasak generalinio prokuroro Evaldo Pašilio, turimi duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad V. Sutkus, pasinaudodamas savo užimamomis pareigomis, visuomenine padėtimi, pažintimis, ryšiais ar kita įtaka, galimai gaudavo neteisėtą piniginį atlygį už jo darytą poveikį priimant įvairius verslo subjektams svarbius teisės aktus.

Tarp tokių įstatymų projektų – 2019 metų pabaigoje svarstytas 2020 metų Lietuvos biudžeto įstatymų paketas, įstatymai dėl bankų turto ir pelno mokesčių bei kiti.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Ramuneli...varyk i Ispanija !

Atsibodai visai Lietuvai,drauge Barrabbasai ! Ziurek savo Naisyno kiemo,kur suvogtos kolukio visos masinos,traktoriai,kombainai ir zemes pasisavintos Valstybines,prie Kauno mariu rezidencija apjuosta iki " dangaus,", kad zmones neprieitu net iki vandens. Trasos nesa turtus tiesiai is Rasijos,nemokami mokesciai...bet jis vis rekia ir meluoja !!!! Atsimink,ateis laikas,kad is Naisyno liks tik istorija,kad cia gyvavo Napaleonas su visa svita ir Vokietyjos ir Ispanijos laiku ....Melo zmogus negali vadovauti Valstybei,jis pruskaitomas Kriminalui..paskutynis pasispardymas...

sako

juokiasi puodas kad katilas juodas tai nuolatynes soc ir berg mafiju pjautynes del vietos prie soroso lovio ?...

klp

Išlys ir daugiau faktų apie gandragalvių valdžios daromas aferas.Karbauckis nau nieko nestebina savo skleidžiamu melu.Dar nebuvo tokio politiko seme,kuris per kadenciją būtų taip apsimelavęs
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS