R. Karbauskis: reikia vadovautis protu – karantino priemonės efekto nebeduoda | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: REIKIA VADOVAUTIS PROTU – KARANTINO PRIEMONĖS EFEKTO NEBEDUODA

„Valstiečių“ suformuoto šešėlinio Ministrų kabineto premjeras Ramūnas Karbauskis teigia, kad Vyriausybės taikomi karantino ribojimai tinkamo efekto neduoda, tačiau daro milžiniškus nuostolius šalies ekonomikai.

Todėl politikas akcentuoja, kad būtina priimti politinius sprendimus dėl karantino atlaisvinimo remiantis ne tik statistiniais skaičiavimais, tačiau ir protingumo kriterijumi.

„Tos priemonės, kurios Vyriausybės buvo manomos kaip teisingos, jos vis dėlto reikiamo efekto neduoda, o nuostoliai mūsų ekonomikai yra jau aiškiai milžiniški. Jeigu šnekėtume apie žmonių stresą, sveikatos problemas, jos, aišku, sunkiau apibrėžiamos arba apčiuopiamos, bet jos yra irgi nemažos“, – šešėlinės Vyriausybės posėdyje pirmadienį teigė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ šešėlinės Vyriausybės premjeras pripažino, kad epidemiologinė situacija dėl plintančio koronaviruso ima pamažu vėl blogėti tiek Europoje, tiek Lietuvoje, tačiau politikas akcentuoja, kad nepaisant to būtina priimti sprendimus dėl karantino laisvinimo, siekiant sudaryti sąlygas saugiai veikti įstaigoms ir verslui.

R. Karbauskio teigimu, priimant sprendimus dėl tolesnio karantino ribojimų keitimo, negalima remtis tik skaičių scenarijais, tačiau, pasak jo, būtina priimti politinius sprendimus.

„Politinė valia šiuo atveju negali remtis tik skaičiumi, kuris reiškia paprasčiausiai matematinę sandaugą ar kažkokią kitą išraišką. Mes turime šnekėti apie tai, kad vis dėlto artėja pavasaris, artėja vasara, ir tie skaičiai, jeigu šnekėsime apie absoliučius skaičius, tuos skaičius, kuriuos mes matome kasdieną skelbiamus spaudoje, mes galime atsidurti situacijoje, kada daug kas pas mus neatsidarys iki rudens“, – teigė R. Karbauskis.

Reikia galų gale vadovautis protu, o ne tik skaičiais. Ir šioje vietoje sveikas protas sako, kad mes esame padėtyje, kuri kaip tik šią savaitę rodo, kad pasirinktas Vyriausybės kelias yra neteisingas.

„Mes tęsiame savo karantino pasekmių mažinimo gairių papildymą, bandome jį siųsti Vyriausybei, bandome sakyti, kad reikia diskutuoti, reikia girdėti, reikia galų gale vadovautis protu, o ne tik skaičiais. Ir šioje vietoje sveikas protas sako, kad mes esame padėtyje, kuri kaip tik šią savaitę rodo, kad pasirinktas Vyriausybės kelias yra neteisingas“, – pažymėjo jis.

Savo ruožtu šešėlinis ekonomikos ir inovacijų ministras Deividas Labanavičius šešėlinės Vyriausybės posėdyje atkreipė dėmesį į sudėtingą sporto klubų situaciją pandemijos metu. Jo teigimu, sporto klubai jau būtų visiškai pasiruošę priimti klientus ir užtikrinti reikiamas saugos sąlygas.

„Mano siūlymas būtų šešėlinei Vyriausybei svarstyti ir suformuoti gaires, kuriomis sporto klubai galėtų pradėti veikti, bei kokią finansinę paramą teikti šiems klubams, kad jie galėtų nevaržomai startuoti. Ir tada su šiomis gairėmis kreiptis į Vyriausybę“, – pažymėjo D. Labanavičius.

Politikas taip pat atkreipė dėmesį į iššūkius, su kuriais susiduria ne maisto prekėmis prekiaujantys verslininkai. D. Labanavičiaus teigimu, jiems taip pat reikėtų leisti atnaujinti veiklą.

GALERIJA

  • R. Karbauskis: reikia vadovautis protu – karantino priemonės efekto nebeduoda
M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (33)

tomas

Gerb. Premjere Šimonyte, pasiskolinkite proto iš p. Karbauskio, matomai jis neturi kur padėti.

Alis...

pagal susirgimų-pasveikimo kreivę epidemija jau praėjo... dabar vyksta paprasti susirgimai, nes virusas jau gyvena tarp mūsų... paprasčiausiai, reikia saugotis ir kuo greičiau vakcinuotis, nes šalutinė žala jau yra didesnė negu nuo to kovido...

Liudvikai

dėl kišenių kimšimo supainiojai su konslibais. Karbauskis viską turi anam to nereik.. Na o apie mažajį Lietuvos verslą nei viena iki tol buvusi valdžia nekalbėjo. Kadangi reikėjo globot oligarxus korporacijas ir bankus. Iki šiol jiems subines bučouja. Nors Europa smulkaus ir vidutinio verslo skatinimui LR skyrė didžiulius paramos pinigus kurie nepanaudojus sėkmingai buvo grąžinti atgal(panašiai kaip dabar VVG) ,,mažųjų"atsigavimas ar bent jau intensyvesnis jų judėjimas nebuvo pastebėtas. (Kaip visada ponai vadovavosi principu jei negali pavogt tai geriau visai nereik:D). Tuo labjau kad tas trukdo vykdyt ryklių zadanijas..Biški kitą kart pasidomėk kas kaip nes labai vaikiškai atrodo tas tavo šaudymas į dangų nepagrystais ,,faktais"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS