R. Karbauskis: svarstymų dėl mokestinių lengvatų verslui įšaldyti negalima | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: SVARSTYMŲ DĖL MOKESTINIŲ LENGVATŲ VERSLUI ĮŠALDYTI NEGALIMA

„Valstiečių“ lyderis ragina iki rudens neįšaldyti svarstymų dėl kai kurių mokestinių lengvatų verslui, kadangi dalis įmonių piktnaudžiauja valstybės pagalba – per pandemiją ir gavo paramą, ir prisipirko prabangių automobilių ar vandens transporto priemonių.

Ramūnas Karbauskis įsitikinęs, kad diskusijų iki rudens atidėjimas pakenktų sąžiningiems verslininkams. 

„Tikrai to negalima daryti, nes absoliuti dauguma, 99 proc. verslininkų elgiasi sąžiningai ir teisingai. Tai reikia suprasti, kad skandalas daromas iš tų 0,1 proc.“, – penktadienį Žinių radijui teigė R. Karbauskis. 

„Turime viską daryti kaip galima efektyviau , kad mūsų ekonomika atsigavinėtų, kad žmonės gautų didesnius atlyginimus, kad galėtume grįžti į normalią būseną (...). Reikia bet kokiu atveju daryti kas įmanoma, kad žmonėms pasidarytų lengviau“, – pridūrė jis.

Turime viską daryti kaip galima efektyviau , kad mūsų ekonomika atsigavinėtų.

Pasak „valstiečių“ lyderio, jeigu bus daroma per mažai, atsidarius sienoms, Lietuva patirs „didžiulį emigracijos srautą“.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas, paaiškėjus, kad kai kurios valstybės paramą gavusios įmonės per pandemiją pirko prabangių automobilių, jachtų ar katerių, siūlo tik rudenį apsispręsti  dėl 2020 metų pelno mokesčio lengvatos, leidžiančios platesnį nuostolių perkėlimą. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS