R. Karbauskis teigia, kad įtikino V. Blinkevičiūtę susitikti pokalbiui: ar politikė susiviliojo? | Diena.lt

R. KARBAUSKIS TEIGIA, KAD ĮTIKINO V. BLINKEVIČIŪTĘ SUSITIKTI POKALBIUI: AR POLITIKĖ SUSIVILIOJO?

Nuo pavasario kalbėtis dėl antrojo Seimo rinkimų turo vienmandatėse apygardose socialdemokratus kviečiantis „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako įtikinęs europarlamentarę Viliją Blinkevičiūtę susitikti. Politikas džiaugiasi, mat, jo įsitikinimu, viena pagrindinių pretendenčių laimėti parlamento rinkimus – socialdemokratų partija – pagaliau suprato, kad su „valstiečiais“ jiems yra pakeliui.

„Ne paslaptis, manau, kad tai patvirtins ir pati V. Blinkevičiūtė, kad mes su ja šnekėsimės. Jau susitarėme, kad susiskambinsime“, – Eltai tvirtino R. Karbauskis, pažymėdamas, kad tai padarys jau artimiausiu metu.

„Dar to nedariau, bet padarysiu. Bet kokiu atveju, tas mano pasiūlymas, kad reikia susitarti dėl antrųjų turų... Gal ji iš pradžių sureagavo keistai, bet pasiūlymas yra elementariai teisingas. Nes jei tu sakai, kad neisi į koaliciją su konservatoriais arba liberalais, tai su kuo tu daugiau gali susitarti dėl antrų turų?. Reikia susitarti su tais, su kuriais tu galėtum eiti“, – samprotavo politikas, patikindamas, kad planuojamas gyvas susitikimas su Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininke.

„Manau, kad ji to neneigs, nes mes tą sutarėme prieš EP rinkimus“, – teigė „valstietis“.

Nei laikas, nei vieta dabar statyti vežimą prieš arklį.

V. Blinkevičiūtė susitikti su R. Karbauskiu neplanuoja

Savo ruožtu socialdemokratų partijos pirmininkė, panašu, susitikimu su R. Karbauskiu nesusigundė. Bent jau taip tvirtina LSDP atstovas Justinas Argustas. Pasak jo, planų kalbėti su R. Karbauskiu V. Blinkevičiūtė tikrai neturi.

„Ne kartą sakėme ir pirmininkė ne kartą yra sakiusi, kad dabar partijos užduotis pristatyti savo idėjas. Ties tuo ir dirbame. Nei laikas, nei vieta dabar statyti vežimą prieš arklį“, – teigė J. Argustas.

„Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis po prezidento rinkimų pirmojo turo pakvietė socialdemokratus tartis ir įvertinti galimybes bendradarbiauti rudenį vyksiančių Seimo rinkimų antrajame ture.

„Reikia susitarimo, kad antruose turuose vieni kitus palaikytume“, – gegužę kalbėjo R. Karbauskis.

Tačiau socialdemokratai nesuskubo priimti R. Karbauskio kvietimo. Pasak jų, tartis su ilgą laiką LSDP griežtai kritikavusiu politiku – dar nėra laikas.

ELTA primena, kad Seimo rinkimai vyks 2024 m. spalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Nuomonė

O nomenklatūra vienijasi.!!! Net nežino kas tai yra valstybė, o tik grobia ir šaukia ,kad myli darbo liaudį, ko išmoko iš TSRS laikų. Taip pyksta ant konservų, kad tie nesilaiko tarybinių taisyklių.

Klausimas rinkejo ne ju

Tai vegele praspyre?

SOCDEMUS į viršų nepagrįstai kelia

BLINKĖS populizmas, kuris per rinkimus SOCDEMUS paskandins , nes nevykdo jokių konkrečių darbų žmonių labui -- tai populistinė gauja , nieko nesiskirenti nuo KONSERVŲ,--nes konservatsocdemų KGB-tams vadovauja KGB-tų vadovas OŽYS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS