R. Karbauskis tikina, kad nėra susitarimų su I. Vėgėle: šiai dienai tikrai nėra jokios kalbos | Diena.lt

R. KARBAUSKIS TIKINA, KAD NĖRA SUSITARIMŲ SU I. VĖGĖLE: ŠIAI DIENAI TIKRAI NĖRA JOKIOS KALBOS

  • 54

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad klausimas, ar šalies vadovo posto siekiantis Ignas Vėgėlė galėtų būti „valstiečių“ kandidatu į parlamentą, yra provokatyvus. Kol kas, anot jo, nėra jokių susitarimų su vienu iš prezidentinių reitingų lyderiu.

„Aš į tą klausimą kaip į provokatyvų neatsakinėsiu“, – Žinių radijui sako R. Karbauskis, paklaustas, ar I. Vėgėlė galėtų vesti LVŽS sąrašą artėjančiuose Seimo rinkimuose.

„Tai nėra diskusija dabar, mes apie tai šnekėsimės, kai pasibaigs prezidento rinkimai. Mes, kaip valstiečių žaliųjų sąjunga ir žmonės, kurie yra sąjungoje, stengsimės ir padėsime Vėgėlei laimėti rinkimus“, – teigė politikas, dar kartą patikindamas, kad nėra jokių susitarimų su I. Vėgėle.

„Šiai dienai tikrai nėra jokios kalbos, kad mes su kažkuo būtume susiderinę, susitarę. Ne ta fazė ir ne tas momentas“, – pažymėjo R. Karbauskis.

LVŽS svarstys galimybę I. Vėgėlę paremti ir finansiškai

LVŽS pirmininkas teigė, kad jo vadovaujama partija svarstys galimybę prezidento posto siekiantį I. Vėgėlę paremti ir finansiškai.

„Bet kokiu atveju mes nebedalyvaujame rinkiminėje kampanijoje. Mes visą planą buvome pasidarę, finansavimą susiplanavę ir tikrai galime sau leisti prisidėti prie to kandidato, kurį mes dabar remiame rinkimų kampanijoje. Tai logiška“, – Eltai teigė R. Karbauskis.

Tai apie šimtus tūkstančių eurų net kalbos negalėtų būti. Čia galbūt būtų kalba apie dešimtis tūkstančių eurų.

„Bet mes klausime kandidato, ar jis tokio rėmimo norėtų. Ir jeigu jis pareikštų tokį norą, svarstytume galimybę paremti“, – pridūrė jis.

Pasak R. Karbauskio, sprendimus dėl paramos I. Vėgėlei turėtų priimti LVŽS taryba. Taip pat, pasak jo, dar turės būti diskutuojama, kokio dydžio ši finansinė parama galėtų būti.

„Prisirišimo prie to, ar suma iš partijos sąskaitos, ar likutis nuo kito kandidato, nėra. Mes turėtume tiesiog svarstyti poreikį ir galimybes. Nes mes kaip partija dar turėsime ir kitus rinkimus“, – sakė LVŽS pirmininkas.

„Tai apie šimtus tūkstančių eurų net kalbos negalėtų būti. Čia galbūt būtų kalba apie dešimtis tūkstančių eurų“, – pridūrė jis.

VRK informuoja, kad partija rinkimuose gali finansiškai remti ir ne savo iškeltą kandidatą.

ELTA primena, kad praėjusį penktadienį posėdžiavusi LVŽS taryba nutarė pasitraukti iš prezidento rinkimų ir nebekelti parlamentaro, buvusio sveikatos apsaugos ministro A. Verygos kandidatūros. Tarybos sprendimu, „valstiečiai“ šalies vadovo rinkimuose rems advokatą I. Vėgėlę.

Po LVŽS kandidato A. Verygos pasitraukimo iš prezidento rinkimų kampanijos, specialiai rinkimų kampanijai atidarytoje politinės kampanijos dalyvio sąskaitoje likusios lėšos, turės būti sugrąžintos į politinės partijos sąskaitą.

Atsiėmęs savo kandidatūrą, A. Veryga tapo LVŽS sąrašo į Europos Parlamentą (EP) lyderiu.

Viešojoje erdvėje pasigirdo svarstymai dėl galimos LVŽS paramos I. Vėgėlei po to, kai kandidatai į prezidentus pasidalijo nuotraukomis ir komentarais iš judviejų susitikimo.

ELTA primena, kad Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (54)

Pala pala

O kuriame kremliaus koridoriuje konservatoriai kandidatei Šimonytei rinkimų šūkį nurašinėjo panašų į putino?

Žemaitis

"Kuriame Kremliaus koridoriuje" - suprantama, be Kremliaus koridorių KonserTS-KD-TSKP-Kanap-laisliberai pasaulio neįsivaizduoja.

Anonimas

KODEL NUIMAT PLIUS MINUS,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS