R. Karbauskis: nauja vicepremjero pareigybė įvestų aiškumo | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: NAUJA VICEPREMJERO PAREIGYBĖ ĮVESTŲ AIŠKUMO

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigia, kad, nors vicepremjero pareigybės įsteigimas yra tik smulkus pasiūlymas, tačiau, pasak jo, teisinės bazės sutvarkymas sukurtų aiškią tvarką, kas pavaduoja ministrą pirmininką. Politiko teigimu, vicepremjeru galėtų būti ir vienas iš ministrų.

„(Pasiūlymas – ELTA) valstybės valdymo prasme yra svarbus, kadangi dabartinė tvarka yra tokia, kad premjerą pavaduoja kažkuris iš ministrų, kai jis negali atlikti pareigų, o atitinkamai įteisinus vicepremjero  pareigas būtų aiški (tvarka – ELTA)“, – Seime žurnalistams antradienį sakė R. Karbauskis.

Kas bus tam tikros srities ministru, tas gali būti ir vicepremjeru tuo pačiu metu.

„Tai gali būti ir tas pats ministras kažkurios srities eiti kartu ir vicepremjero pareigas, čia tikrai nereikia naujo žmogaus. Kas bus tam tikros srities ministru, tas gali būti ir vicepremjeru tuo pačiu metu“, – pridūrė jis, akcentuodamas, kad reikia sutvarkyti teisinę bazę.

Visgi valdančiųjų lyderis akcentuoja, kad tai yra tik smulkus pasiūlymas, kuris esminės reikšmės valstybės valdymui neturės.

ELTA primena, kad R.  Karbauskis jau anksčiau teigė, kad jo vadovaujamoje partijoje kalbama apie galimybes Vyriausybėje įteisinti vicepremjero statusą. Pasak politiko, tokia pareigybė situaciją padarytų aiškesnę, nes sprendimai, kas pavaduos premjerą šiam išvykus ar atostogaujant, nebebūtų vienasmeniški.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

:)))))

Na nevartokite jūs tos salietros :) Išryškėja opozicinis analfabetiškumas :)

Dar

Gerai butu ivest rusiskos salietros ministro pareigas. Sirinskiene kandidatas nr 1.

Ir vėl Karbauskis teisus :)

Aiškumas visada gerai .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS