R. Karbauskis: V. Pranckietis skundžiamas etikos sargams, turi būti šalinamas | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: V. PRANCKIETIS SKUNDŽIAMAS ETIKOS SARGAMS, TURI BŪTI ŠALINAMAS

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis pranešė, kad Seimo pirmininko postą atsisakantis palikti Viktoras Pranckietis bus apskųstas partijos Etikos komisijai ir turi būti iš jos šalinamas.

„Valdyba kreipsis į Etikos komisiją, kad būtų svarstomas (V. Pranckiečio elgesys)“, – žurnalistams Seime trečiadienį sakė R. Karbauskis.

Jis tvirtino neįsivaizduojantis jokio kito sprendimo, kaip tik V. Pranckiečio šalinimas iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, nes „kiekvieną dieną žeminama ir partija, ir partijos vadovai“.

R. Karbauskis sakė ketvirtadienį planuojantis šaukti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos valdybos posėdį, kad ji kreiptųsi į Etikos komisiją dėl V. Pranckiečio elgesio.

„Valstiečių“ taryba pirmadienį nusprendė pritarti prieš kelias savaites sudarytai naujos koalicijos sutarčiai ir taip atiduoti Seimo pirmininko postą „socialdarbiečiams“.

Tačiau V. Pranckietis atsistatydinti atsisako ir jo bandymą atleisti laiko R. Karbauskio kerštu, todėl Seimo pirmininko atžvilgiu bus organizuojama nepasitikėjimo procedūra.

„Tikriausiai kiekvienas Lietuvos žmogus supranta ir jau dabar žino, kad tai (atleisti V. Pranckietį) yra frakcijos, yra partijos sprendimai“, – kalbėjo R. Karbauskis.

„Jo teiginiai apie mane yra tiesiog bandymas kurti savo įvaizdį ir remtis kažkokia neegzistuojančia keršto teorija“, – pridūrė jis.

E. Gentvilas: rietenos užgožia gyventojų gerovės klausimus

Opozicinės Liberalų sąjūdžio (LRLS) partijos lyderis Eugenijus Gentvilas teigia, jog LVŽS pirmininko R. Karbauskio pareiškimas yra politinių rietenų kurstymas, nukrypstant nuo daug svarbesnių visuomenei klausimų – Vyriausybės programos vykdymo.

„V. Pranckietis ar ne V. Pranckietis (Seimo pirmininko poste – ELTA) yra dešimtos eilės klausimas, tačiau dešimtos eilės klausimus R. Karbauskis sugeba iškelti į pirmus puslapius ir antraštes ir drumsti visiems protą, imituodamas kažkokią veiklą, vietoje to, kad būtų reali veikla, kurią privalo užtikrinti valdančioji dauguma“, – Eltai sakė E. Gentvilas.

Pasak liberalo, R. Karbauskio nesutarimai su V. Pranckiečiu yra asmeninių sąskaitų suvedinėjimas.

„Man atrodo, kad V. Pranckiečio klausimas yra R. Karbauskio nesuvestų sąskaitų su V. Pranckiečiu klausimas ir jis net dreba, kaip nori suvesti šitas sąskaitas, bet tai yra jų problema“, – teigė E. Gentvilas, pridūręs, kad tai, pasak jo, nėra valstybės reikalas.

„Nueikite ir paklausinėkite šimto žmonių, kas jiems svarbiau – vaiko pinigai, nemokami vaistai senukams, nemokamas maitinimas moksleiviams, ar V. Pranckiečio klausimas“, – pridūrė LRLS lyderis.

Vis dėlto, sakė E. Gentvilas, jis palaiko V. Pranckiečio poziciją likti užimame poste.

„Kaip politikas, aš galiu duoti jam patarimų – stovėk, kaip stovi laisvė, kaip toje dainoje… (…) Nieko jis blogo nėra padaręs, kažkada užgavęs jautrią R. Karbauskio sielą ir gal ne vieną kartą užgavęs, tai štai dabar ir kenčia. Valstybiniu požiūriu niekur jam nereikia sprukti, jis turi stojiškai laukti to balsavimo dėl nepasitikėjimo juo. Manau, kad jis laimėtų tą pasitikėjimą. Taip, santykiai su „valstiečiais“ bus sugriuvę, bet atrodo, kad jis tam pasirengęs“, – sakė E. Gentvilas.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

ALGIS

Karbauski , ar bešalindamas Pranskietį iš SEIMO PIRMININKŲ NEAPSITRIESI .

Mičiurinas

Senai laikas spyriu į minkštą vietą pašalinti.

Surimtėkit pagaliau

Patraukit nuo Kėdės Ramūną ir visos problemos bus išspręstos. Dabar kaip maži vaikai ožiuojasi, o pažadai proletarams dulka valdančiųjų stalčiuose. Nesolidu kažkaip.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS