R. Karbauskis sureagavo: V. Pranckietis kalba visiškas nesąmones | Diena.lt

R. KARBAUSKIS SUREAGAVO: V. PRANCKIETIS KALBA VISIŠKAS NESĄMONES

Sunku logiškai paaiškinti tai, ką kalba Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, sako „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, komentuodamas parlamento vadovo jam pažertą kritiką ir pareiškimą, kad nesitrauks iš užimamų pareigų.

R. Karbauskio teigimu, V. Pranckiečio kalbos, esą jis ragindamas trauktis parlamento vadovą iš posto šantažuoja, yra viešieji ryšiai, siekiant visuomenei įteigti, kodėl nenorima užleisti šiuo metu užimamo posto.

„Negali būti jokios kalbos apie šantažą ar apie ką nors dar. Tai, kas vakar buvo pasakyta, reikia traktuoti kitaip. Vakar buvo pasakyta, kad jeigu bet kuri sąlyga sutartyje nėra vykdoma vienos ar kelių iš pusių – ji negalioja. Tai gali skambėti kaip ultimatumas, bet tai nėra ultimatumas, tai tiesiog pasakymas, kad sutartyje numatyta, jog ta pozicija po sutarties pasirašymo priklausys Socialdemokratų darbo partijai“, – Eltai sakė R. Karbauskis, pridurdamas, kad jau kitą savaitę bus taikomos procedūros trauktis savo noru nenorinčiam V. Pranckiečiui.

„Yra procedūros, jeigu kažkas, kas yra numatyta sutartyje, nepadaro sprendimų – tai sprendimai daromi pagal procedūras – tai yra atstatydinimas ir visa kita. Bet vėlgi, tai nėra nukreipta į Viktorą Pranckietį, tai ne apie jį klausimas ir niekada jis toks nebuvo – tai yra Seimo pirmininko pozicijos klausimas“, - pabrėžė jis.

Aš neturiu tokių galimybių tiek kartų pakartoti, kad jis sako visiška nesąmonę, sakydamas, kad aš keršiju.

R. Karbauskis tikino, kad Seimo vadovo postas „valstiečiams“ yra mažiau svarbus nei ministrų portfeliai Vyriausybėje. Todėl, jo teigimu, nėra kitos išeities, kaip tik pasirašius naują koalicinę sutartį parlamento vadovo pareigybę perleisti „socialdarbiečiams“. 

„Mes nusprendėme, kad derybose mes neaukosime nė vienos ministerijos, nė vienos pozicijos nekeisime į kažką kita. Mūsų pozicijos yra tai, kad Vyriausybėje mes turime imtis tų atsakomybių, kurios yra mums svarbiausios. Pozicija Seime, vienokia ar kitokia, mums yra mažiau svarbi negu Vyriausybėje – čia yra atsakymas“, - tvirtino jis.

Tuo tarpu V. Pranckiečio pasisakymus apie patiriamą šantažą R. Karbauskis pavadino nesąmonėmis.

“Aš neturiu tokių galimybių tiek kartų pakartoti, kad jis sako visiška nesąmonę, sakydamas, kad aš keršiju“, - teigė R. Karbauskis. Pasak jo, V. Pranckietis tiesiog siekia išsaugoti užimamą postą ir labai tikslingai visuomenei aiškina, kad jis siekia dėl asmeninių įgeidžių Seimo pirmininkui atkeršyti.

„Kada žmogus nori išsaugoti savo poziciją, jis ieško tam kažkokių paaiškinimų. Labai patogu yra bandyti kaltinti mane, nors raskite bent vieną kartą, kad aš kuo nors kaltinau Seimo pirmininką. Jūs to nerasite“, - sakė R. Karbauskis, tikindamas, kad sprendimus frakcijoje dėl koalicijos ne jis vienas, bet visi jos nariai priima.

„Seimo pirmininkas ignoruoja faktą, kam mes aibę sykių balsavome ir kalbėjome, ir prie jo kalbėjome. Jis ir toliau kartoja, kad Karbauskis kaltas, Karbauskis manimi atsikrato“, - apibendrino R. Karbauskis.

Galiausiai „valstiečių“ lyderis sakėsi nesuprantąs, kaip Seimo vadovas gali toleruoti mažumos Vyriausybės galimybę.

„Viktoras Pranckietis dabar sako, kad gerai būtų ir mažuma. Suprantate, kad jis sako tai, ko logiškai Seimo pirmininkas negalėtų sakyti. Mažuma bet kokiu atveju yra blogai ir tą pasakys bet kuris, kuris domisi politika. Tačiau jis taip sako dėl to, kad jeigu būtų mažuma, klausimas dėl jo nebekiltų“, - kalbėjo R. Karbauskis, pridurdamas, kad neabejoja, jog jei ateinančią savaitę Seime vyktų balsavimas dėl pasitikėjimo V. Pranckiečiu, „valstiečių“ frakcija balsuotų vieningai.

„Jeigu visi tie, kurie pasirašo sutartį, supranta, kad ta koalicinė sutartis reikalinga... Aš neabejoju dėl mūsų frakcijos, o jei kalbėti apie kitas frakcijas, aš atsakyti negaliu, tačiau logika ta pati“, - teigė jis.

Pasak R. Karbauskio, tai, kaip vertinti V. Pranckiečio pareiškimą, spręs partijos taryba.

„Aš nežinau, kaip į tai reaguos partija ir frakcija, kad žmogus nori, jog nebūtų daugumos, kad nori, jog Valstiečių žaliųjų sąjunga nebūtų (valdančiojoje daugumoje. - ELTA). Ir štai vienas iš partijos narių daro viską, kad tų sprendimų nepavyktų padaryti. Kaip tai vertinti - spręs partijos taryba“, - sakė R. Karbauskis.

V. Pranckietis ketvirtadienį pareiškė, kad iš užimamų pareigų, ko reikalauja koaliciją formuojančių partijų pasirašytas memorandumas, neketina trauktis. Siūlymą jam atsistatydinti jis pavadino šantažu, o naujos koalicijos sudarymą laiko farsu. „Prisiminkime, kokia koalicija buvo prieš tai. Ji buvo tokia pati, dabar ji išardyta, kuriama nauja - vėl tokia pati. Tai yra farsas“, - mano V. Pranckietis.

ELTA primena, kad trečiadienį derybose dėl valdančiosios koalicijos suformavimo dalyvaujantys „socialdarbiečiai“ po partijos prezidiumo posėdžio pareiškė, jog koalicinę sutartį pasirašys, tačiau reikalauja atstatydinti Seimo pirmininką. Jo kėdė tokiu atveju atitektų „socialdarbiečių“ lyderiui G. Kirkilui.

Pagal išankstinį planą, „valstiečiai“, „tvarkiečiai“, „socialdarbiečiai“ ir LLRA-KŠS valdančiosios koalicijos sutartį turėtų pasirašyti šį penktadienį, o balsavimas dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu numatomas antradienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Palaikau Karbauskį , o

kalbėti ir savo veiksmais TRUKDYTI , mano galva gali tik visiškas nesusivokelis politikoje arba ....siekiantis TIK ASMENINĖS NAUDOS ( mažumos vyriausybė ) ...todėl keliantis sumaištį valstybėje , o taip gali elgtis tik linkintis blogo ? Be pagarbos ,pone Pranckieti.

Ikišus

kirkilą, lengviau būtų bernatonį įtraukt į žaidimą,, rentų" klausimu, žino, prunskienės,, anūkas" ką daro... laikykis, Pranckieki, jeigu taip....

klausyk

ateistini bolsevyku kolukio palikuoni nekurk iliuziju su visais socmafijos sulais o varyk pas savo seima jei priims nes tokiu veidmainiu ir sukciu buvo tik kol pirm. asmenyse kur visi baudziauninkai to nori ir dabar tai varyk is cia.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS