R. Karbauskis: valdantieji apsimeta, kad viskas daroma gerai | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: VALDANTIEJI APSIMETA, KAD VISKAS DAROMA GERAI

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos šešėlinė vyriausybė ragina valdančiuosius kuo skubiau spręsti pandemijos valdymo ir santykių su Kinija krizes. Pasak šešėlinės vyriausybės premjero Ramūno Karbauskio, kiekviena valdančiųjų užsispyrimo neklausyti ekspertų ir negirdėti Lietuvos diena, šaliai kainuoja per brangiai.

„Valdantieji apsimeta, kad viskas daroma gerai. Jie vis dar nesupranta, jog jų klaidos tampa didele žala valstybei. Šiandien svarbiausi du klausimai, kuriais valdantieji ne tik toliau skaldo visuomenę, bet ir kenkia valstybės ekonomikai – Lietuvos santykiai su Kinija ir pandemijos valdymas segregacijos, žmogaus teisių pažeidimų principais“, – sako R. Karbauskis.  

Penktadienį vyksiančiame nuotoliniame šešėlinio kabineto ir LVŽS frakcijos išplėstiniame posėdyje bus svarstomi ir Vyriausybei įteikti pareiškimai „Dėl Lietuvos Respublikos santykių su Kinijos Liaudies Respublika normalizavimo“ ir „Dėl pandemijos valdymo“. Su pareiškimų turiniu bus supažindintas ir prezidentas. Išplėstiniame šešėlinės Vyriausybės posėdyje dalyvaus Lietuvos mokslo tarybos valdybos pirmininkas prof. Rimantas Rudzkis, Vilniaus pramonės ir verslo asociacijos prezidentas Sigitas Besagirskas, Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių sveikatai situacijų centro atstovai.

Valdantieji apsimeta, kad viskas daroma gerai. Jie vis dar nesupranta, jog jų klaidos tampa didele žala valstybei.

Šešėlinis užsienio reikalų ministras Giedrius Surplys sako, kad valdantieji privalo ištaisyti savo klaidą dėl Taivaniečių atstovybės pavadinimo. Pasak jo, akivaizdu, kad valdantieji nesuvokia klaidos kainos masto – kelių milijonų nepakaks padengti verslo.

Šešėlinė vyriausybė taip pat su ekspertais aptars užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio padarytos klaidos žalos mastą. Vėliau posėdyje numatyta aptarti Vyriausybės klaidas pandemijos valdyme.

Šešėlinis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pažymi, kad matant viešąją Vyriausybės komunikaciją susidaro įspūdis, kad ji neturi jokio plano ir jokios strategijos pandemijai valdyti.

„Pasirinktas vienintelis skaičius – intensyvios terapijos lovų užimtumas, rodo tik tai, kad stokojama proaktyvumo, bandymo įtraukti visuomenę, o pasirenkama reaktyvi, supaprastinta ir visuomenei nepriimtina strategija. Taip pat negalima ignoruoti fakto, kad didžioji dalis visuomenės nepritaria galimybių paso įvedimui vaikams. Vyriausybė pasirinko klaidingą veikimo būdą. Užuot tinkamai komunikavus ir atsakius į skiepyti raginamų vaikų mamų klausimus, viešumoje eskaluojamas nuomonė apie tai, kad vaikai patys galėtų pasirinkti vakcinaciją, jei tėvai nesutinka.

Tokiu būdu siekiama ne kalbėtis, o supriešinti net šeimų narius. Be to, iki šiol Vyriausybėje ir sveikatos apsaugos ministerijoje iš esmės nebuvo imtasi jokių veiksmų, kad greičiau įgyvendinti infekcinių ligų klasterio projektus, o institucijų, atsakingų už sveikatos srities ekstremalių situacijų valdymą, veiklos vizija išlieka neaiški“, – sako A. Veryga.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Ona

Karbauski,tavo traukinys jau nuvažiavo nuo bėgiû.Likai tik su tautos ne mėgstančiais Gaižausku ir Veryga. Kà tu su jais nuveiksi.Protingi pabėgo iš tavo šešėlinės vyriausybės.

Idomu

Kiek tas idiotas su savo klounais iš šešėlinės vyriausybės juokins visus

Tručyzna , mąstymo nėra , tik lozungai ?

Bukena , Lukošenka " maitina " Lietuvos biudžetą ir ne prekiauja , o veža tranzitu !!! Dar ir darbo Lietuvos žmonėms duoda . Už ką nekenti Lietuvos ir jos žmonių ? Kodėl nori jų skurdo , bedarbystės ? Trąšas PERKA Norvegai , JAV ir kitos šalys ....Klaiku kiek bukų patryjotų ...Mums lukošenkų nereikia , patryjotai norėtų skurdo Lietuvos su emigrantai ir be lietuvaičių , nes jie negalėdami išgyventi emigruos . Jooooo....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS