R. Karbauskis: „valstiečiai“ nestotų į Europos žaliųjų partiją dėl požiūrių į LGBT | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: „VALSTIEČIAI“ NESTOTŲ Į EUROPOS ŽALIŲJŲ PARTIJĄ DĖL POŽIŪRIŲ Į LGBT

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad jo vadovaujama politinė jėga negalėtų jungtis prie Europos žaliųjų partijos dėl besiskiriančių požiūrių į šeimą ir lesbiečių, gėjų, biseksualų bei transseksualų (LGBT) bendruomenę.

„Mes kalbėjomės apie tai, kodėl LVŽS negali įstoti į Europos žaliųjų partiją. Paprasčiausiai požiūris į šeimą mūsų visiškai neįmanomai skiriasi: mes esame už tradicinę šeimą, Europos žaliųjų partijos yra teiginiai tokie, kurių mes negalime niekaip priimti“, – žurnalistams po Kauno rajone penktadienio popietę vykusio tarybos posėdžio sakė R. Karbauskis.

Jis pabrėžė, kad „valstiečiai“ su šia partija toliau bendradarbiaus ir dirbs frakcijoje Europos Parlamente.

Žiniasklaidoje paviešinta prieš šį posėdį užfiksuota R. Karbauskio užrašų knygelė. Joje politikas buvo užsirašęs kai Europos žaliųjų partijos teiginius apie siekį užtikrinti LGBT asmenų lygybę.

„Aš kaip tik buvau susikonspektavęs sau lietuvių kalba – ten angliškas dokumentas – kodėl derybos su Europos Žaliųjų partija dėl stojimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos yra neįmanomos“, – sakė jis.

Europos žaliųjų partija vienija nacionalines partijas, kurias vienija požiūris į žmogaus teisių stiprinimą, siekis spręsti klimato kaitos problemas, demokratiškos Europos kūrimą ir kitus klausimus.

Europos žaliesiems priklauso Latvijos ir Estijos žaliųjų partijos. Lietuvoje jiems nepriklauso nė viena partija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Manau

Gal čia vėl jo eilinis melas,nes tai kažkodėl nesitiki,kad tai galės padaryti.

šungrybyno "pasiekimai"

gražių paveiksliukų galerija: liaudiesmenas.livejournal.com

Sveikinimai Karbauskiui

Puikiai pasakyta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS