R. Karbauskis: „valstiečiai“ neturi minčių trauktis iš susitarimo dėl švietimo | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: „VALSTIEČIAI“ NETURI MINČIŲ TRAUKTIS IŠ SUSITARIMO DĖL ŠVIETIMO

Partijų deryboms dėl nacionalinio susitarimo dėl švietimo einant į pabaigą, „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad jo vedama partija nebeturi minčių ignoruoti šios iniciatyvos.

ELTA primena, kad vykusių derybų dėl susitarimo projekto turinio metu neapsieita be grasinimų, kad „valstiečiai“ gali trauktis iš ruošiamo susitarimo. Tačiau dabar R. Karbauskis tvirtina, kad atsižvelgta į daugelį jo vadovaujamos partijos pasiūlymų. Taigi, tikina R. Karbauskis, „valstiečiai“ iš ketinamo pasirašyti susitarimo politikos tikrai nedarys.

„Mes tikrai iš to nedarysime politikos – tai 100 procentų aišku“, – Eltai teigė R. Karbauskis.

Mes tikrai iš to nedarysime politikos – tai 100 procentų aišku.

Pasak jo, partijos sprendimas daugeliu atžvilgiu priklausys nuo Eugenijaus Jovaišos rekomendacijos. Jis  „valstiečiams“ atstovavo derybose ruošiant susitarimo projektą.

„Šiandien šnekėjau su Eugenijumi Jovaiša ir jis konstatavo, kad dauguma jo pasiūlymų buvo integruoti į šį dokumentą, ir jis šešėlinės Vyriausybės posėdyje, kaip šešėlinis švietimo ministras, pristatys šį projektą ir atitinkamai rekomenduos jį pasirašyti. Toks posėdis turėtų būti liepos pabaigoje“, – sakė R. Karbauskis.

„Aš manau, kad jo rekomendacija bus lemiamas faktorius. O aš iš akademiko supratau, kad šiame procese dauguma jo pasiūlymų buvo priimta ir dokumentas galėtų būti pasirašomas“, – pridūrė R. Karbauskis.

Trečiadienį premjerė Ingrida Šimonytė sakė, kad norėtų tikėti, jog pavyks politinėms partijoms pasirašyti susitarimą dėl švietimo. Pasak jos, šiuo metu, ko gero, didžiausia rizika yra tai, kad rudenį pasirašyti planuotas susitarimas palaikymo gali nesulaukti būtent iš partijų, kurios delegavo savo atstovus paruošti dokumento, numatančios švietimo politikos gaires, projektą.

„Dabar didžiausia rizika bus, kad kokia nors politinė bendruomenė neįvertins savo deleguoto atstovo padaryto labai didelio darbo ir dėl kažkokių priežasčių nuspręs, tarkime, nepasirašyti susitarimo. Darbo tikrai buvo įdėta daug, pastabų buvo daug, derinimo buvo daug, gludinimų buvo daug. Manau, kad rezultatas yra neblogas“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė premjerė.

Nacionalinį susitarimą dėl švietimo ketinama pasirašyti rugsėjį.

Tai, kad gali pasitraukti iš nacionalinio susitarimo dėl švietimo kelis kartus yra sakęs „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis. Visgi vėliau frakcijoje buvo nuspręsta, kad „valstiečiai“ ir toliau dalyvaus šiame procese.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS