R. Karbauskis: valstybės kompensacijos už 150 kWh problemos nespręstų | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: VALSTYBĖS KOMPENSACIJOS UŽ 150 KWH PROBLEMOS NESPRĘSTŲ

Idėja nuo kitų metų namų ūkiams mokėti kompensacijas, jei jie suvartoja ne daugiau kaip 150 kilovatvalandžių (kWh) elektros per mėnesį, problemos nespręstų, nes tokiu atveju be pagalbos gali likti dalis gyventojų,  sako opozicinių „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

„O jeigu šeima didelė, jeigu toje šeimoje gyvena ukrainiečiai priimti, ten suvartojimas didesnis, tai ką – mes jiems nekompensuosime? Šioje vietoje reikia konkrečiai analizuoti situaciją“, – penktadienį Žinių radijui sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis.

Prezidento patarėjas aplinkos ir infrastruktūros klausimais Jaroslavas Neverovičius ketvirtadienį sakė, kad šalies vadovas palaiko siūlymą keisti kompensavimo tvarką ir subsidijas mokėti tiems, kas suvartoja, pavyzdžiui, 150 kWh elektros per mėnesį. Tai, anot jo, būtų skatinama taupyti energiją.

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos pirmininkas Renatas Pocius ketvirtadienį sakė, kad 150 kWh – preliminarus dydis, dėl kurio dar reikėtų diskutuoti.

Nuo liepos iki gruodžio pabaigos už elektrą, nepriklausomai nuo jos suvartojimo, valstybė visiems buitiniams vartotojams padengia iki 9 centų už kWh, o minimalus tarifas, žemiau kurio nekompensuojama, siekia 24 centus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

I

Galima kompensuoti pagal žmonių skaičių 1žmogui 50kwh ne daugiau, o kas daugiau sunaudoja tai tegul susiprastina ir plauna indus rankom, grindis rankom, ir skudurus nebūtina kasdien plaut skalbyklėj, gali kartais rankom išsiskalbt, kas viršija tiems nieko nekompensuot reiškia turtingi yra ir naudoja visokių nebūtinų prietaisų buityje.

Luji Amperas

Iš kur ir pagal kieno komandą atsirado tie "nepriklausomi elektros energijos tiekėjai", neturintys nei laidų, nei kabelių, nei transformatorių, nei generatorių ? Čia lygiai taip pat, kaip 2004 m. Garbaravičiai ir Juozaičiai tiekė elektros energiją iš Visagino atominės į Rusiją. Rusijoje elektrą priiminėjo Garbaravičių pusserės vyras Maskvos karinės apygardos vadas generolas Vladimiras Bakinas. O Ramūnas Garbaravičius tuo metų buvo konservatorių partijos iždininkas ("obščiako" laikytojas). Apie tai rašė "Verslo žinios", bet "Ožiui" davus komandą daugiau neberašė.

Šitoj vietoj Karbas teisus

150 kwh - tai tik spinksulės sunaudojama elektra. O 21- mam amžiuj reikia ir tv , ir radijos , ir šaldytuvo bei skalbyklės..... Nekalbu apie kondicionierius , džiovykles ar kitokius prabangaus gyvenimo ìrenginius.Todėl bent 200 kwh turi būti kompensuotina riba.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS