R. Karbauskiui nepriimtinos S. Skvernelio sąlygos: mūsų gelbėti nereikia | Diena.lt

R. KARBAUSKIUI NEPRIIMTINOS S. SKVERNELIO SĄLYGOS: MŪSŲ GELBĖTI NEREIKIA

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad jam nepriimtinos premjero Sauliaus Skvernelio sąlygos dėl įstojimo į partiją ir kad poreikio ją „gelbėti“ nėra.

Politikas tvirtino, kad kelias įstoti į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą S. Skverneliui yra atviras, bet pokyčių jis galėtų siekti jau tapęs partijos nariu.

Sąlygos pasirodė keistokos

„Truputį keistokai skamba sąlygos. Man negirdėtas toks dalykas, kad kažkas stodamas į sąjungą (...) pradeda kelti išankstines sąlygas, čia toks įdomus žanras“, – BNS pirmadienį sakė R. Karbauskis.

„Aš žinau, kokios tos sąlygos, nes S. Skvernelis yra jas pasakęs frakcijoje: kad partija turi pakeisti pavadinimą, partija turi pakeisti vertybes, turi atsiverti, tai yra priimti visus, kurie nori, o ne tuos, kurie atitiktų mūsų bendras vertybes“, – pridūrė jis.

Paklaustas, ar jam tokios sąlygos priimtinos, „valstiečių“ lyderis atsakė: „Ne, man tai ne, ir aš manau, kad partijos nariams irgi ne“.

Čia bandoma pasakyti, kad jūs turite tai padaryti, tada aš galbūt įstosiu ir išgelbėsiu kažką. Bet iš esmės nieko gelbėti nereikia, mes dvejus su puse metų dirbome kartu.

„Čia bandoma pasakyti, kad jūs turite tai padaryti, tada aš galbūt įstosiu ir išgelbėsiu kažką. Bet iš esmės nieko gelbėti nereikia, mes dvejus su puse metų dirbome kartu“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Taip partijos pirmininkas kalbėjo S. Skverneliui pareiškus, kad „valstiečiai“ turi keistis, jeigu nori matyti jį partijos nariu ir kandidatu 2020 metų Seimo rinkimuose.

Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas pirmadienį pranešė, kad įstojęs į partiją S. Skvernelis galbūt dalyvautų jos pirmininko rinkimuose. Tokius ketinimus parėmė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Ministras pirmininkas tvirtino, kad į partiją stos, jeigu pasikeis jos strategija, elgesys, retorika, sprendimų priėmimo procesas, jeigu ji ieškos būdų pritraukti jaunimą ir rinkėjus miestuose.

R. Karbauskis tvirtino, kad „kiekvienas žmogus, kuris priklauso partijai, gali siekti būti jos pirmininku“, tačiau, anot jo, S. Skvernelis norimus pokyčius į partiją galėtų bandyti įnešti tik į ją įstojęs.

Pasak „valstiečių“ lyderio, akivaizdu, kad į partiją įstojęs S. Skvernelis rengtų neeilinį suvažiavimą, taigi ir išankstinius pirmininko rinkimus.

R. Karbauskis partijos vadovu perrinktas šiemet sausį, jo kadencija trunka dvejus metus.

Pirmininkas tvirtino, kad jo vadovaujamoje partijoje „demokratija tikrai didesnė nei daugelyje kitų partijų“.

S. Skvernelis 2016 metų „valstiečių“ Seimo rinkimų sąraše buvo įrašytas pirmu numeriu ir įvardytas kaip kandidatu į premjerus, bet į partiją taip ir neįstojo.

Šiemet „valstiečiai“ iškėlė premjerą prezidento rinkimuose, tačiau trečias juose likęs S. Skvernelis nepateko į antrąjį turą.

S. Skvernelis: nesiruošiu nieko gelbėti

Apie galimybes tapti „valstiečių“ nariu prabilęs premjeras S. Skvernelis sako, kad nenorėtų paveldėti partijos pirmininko pozicijos ir stotų tik į demokratišką politinę jėgą.

„Nesvarstau ir nesvarstyčiau apie galimybę būti „paskirtu“ partijos pirmininku ar „paveldėti“ pirmininko poziciją. Taip pat nesiruošiu nieko gelbėti“, – sakė premjeras.

Nesvarstau ir nesvarstyčiau apie galimybę būti „paskirtu“ partijos pirmininku ar „paveldėti“ pirmininko poziciją. Taip pat nesiruošiu nieko gelbėti.

„Jei ateityje galvočiau apie stojimą į partiją, norėčiau, kad tai būtų demokratiška, drąsi, auganti politinė jėga, kurioje vyktų vidinės diskusijos, kurioje konkuruotų lyderiai, jų idėjos ir vizijos, kuri būtų atvira naujiems iššūkiams ir matytų ilgalaikę perspektyvą“, – pridūrė jis.

Ministro pirmininko komentarą BNS pirmadienį perdavė jo patarėjas Skirmantas Malinauskas.

S. Skvernelis sekmadienį transliuotame interviu pareiškė, kad „valstiečiai“ turi keistis, jeigu nori matyti jį partijos nariu ir kandidatu 2020 metų Seimo rinkimuose.

Ministras pirmininkas „Lietuvos ryto“ televizijos laidai „24/7“ tvirtino, kad į partiją stos, jeigu pasikeis jos strategija, elgesys, retorika, sprendimų priėmimo procesas, jeigu ji ieškos būdų pritraukti jaunimą ir rinkėjus miestuose.

Pirmadienį jis teigė, kad „kiekviena politinė jėga laisva apsispręsti, kokių pokyčių jai reikia“.

„Tai partijos vidaus klausimas. Niekada nepriklausiau ir šiuo metu nepriklausau jokiai partijai. Nesu priėmęs sprendimo tapti kurios nors partijos nariu“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

J0

Ramuniukas prisidirbes su savo ultimatumais skandina visa partija taip kad pats laikas tept slides kaip ir buvo zadeta

...

SS - dar vienas 'konservų' Trojos arklys; Šimonytė kaip kandidatas į prezidentus tebuvo tik 'konservų' dėmesio atitraukimo manevras, jie juk žinojo kad jokių galimybių neturi jų remiamas asmuo.

Manau

Kad labai taikliai Skvernelis pataikė Karbauskiui,jis nepasiduoda jo provokacijoms.Tai labai yra šaunu.Reikia demokratijos tarpusavyje,o nesiimti KGB metodų visi turi paklusti.Karbauskiui seniai reikia stipriai pakirpti tuos sparnelius ir tegul nesvaigsta,kad jam turi paklusti visi.Tuo džiaugiuosi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS