R. Paksas neatskleidžia, ar sieks grįžti vadovauti partijai | Diena.lt

R. PAKSAS NEATSKLEIDŽIA, AR SIEKS GRĮŽTI VADOVAUTI PARTIJAI

Prieš šeštadienį planuojamą partijos „Tvarka ir teisingumas“ kongresą skyriai į pirmininkus kol kas kelia dabartinio lyderio Remigijaus Žemaitaičio kandidatūrą, buvęs pirmininkas europarlamentaras Rolandas Paksas neatskleidžia, ar sieks grįžti vadovauti partijai.

R. Žemaitaičio kandidatūrą į partijos pirmininkus iškėlė 41 iš 67 skyrių, BNS informavo partijos atsakingasis sekretorius Almantas Petkus.

Pagal partijos įstatus, kandidatus galima kelti ir per kongresą, todėl kol kas neaišku, kiek „tvarkiečių“ pretenduos vadovauti partijai. Pirmininkas renkamas slaptu balsavimu.

Europarlamentaras R. Paksas BNS ketvirtadienį sakė, kad dėl kandidatavimo apsispręs paskutinę akimirką. Jis tvirtino savo sprendimo neviešinsiąs iki šeštadienio.

Politiko teigimu, taip elgtis jį verčia politinė atsakomybė.

„Atsakomybė už padarytą sprendimą ir verčia laukti. Vienoje pusėje yra daugybė pliusų, kad taip reikėtų daryti, o kitoje pusėje yra pliusų, kad taip nereikėtų daryti. Aš pratęs atsakyti už savo veiksmus, ta didžiulė atsakomybė ir neleidžia taip paprastai pažiūrėti į tą klausimą“, – aiškino R. Paksas.

Jis negalėjo paaiškinti, kodėl „Tvarkos ir teisingumo“ skyriai nekelia jo kandidatūros į partijos pirmininkus.

„Nežinau, kaip ten yra, kadangi esu šiek tiek nutolęs nuo tų visų vidinių reikalų.  Visuomet stengdavausi nedalyvauti tose intrigėlėse arba žaidimėliuose. Nežinau, kaip ten iš tikrųjų“, – sakė jis.

„Ant mano darbo stalo guli šią savaitę įteiktas partijos tarybos sprendimas ar protokolas, kur 64 tarybos nariai prašo manęs grįžti vadovauti partijai. Kaip yra su kitais skyriais, man sudėtinga pasakyti“, – kalbėjo R. Paksas.

Šeštadienį Klaipėdoje vyksiančiame kongrese „tvarkiečiai“ dvejiems metams rinks naują partijos vadovybę.

Prieš kurį laiką dalis partijos tarybos narių išreiškė nepasitikėjimą dabartiniu pirmininku R. Žemaitaičiu.

„Tvarka ir teisingumas“ turi per 12 tūkst. narių. Seime partija turi septynis atstovus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

nakas

sugrisk pakseli i pirmininkus o tas zemaitaitis nuvaris ta partija i bedugne ir palaikik petra grazuli nes jis ismes grazuli zemaitaitis ir grisk greiciau i prezidentus padarik tvarka

Ona

įdomu , o ką sako jo Lolašvili ?

buvo

reikalingas dedulei kaip lakunas nepavykus perversmui nuskraidint pas zydus siandien nereikalingas nes peraukstai soko atsisakes czv kaleimo kuri busas atskraidino adamkaus zinion stai ir visa pasauline masonu politika jei ne su mumis tai su niekuo ir ta igyvendina pezidentura vsd nacsaugumas ir KT o zmogaus teises tik del ivaizdzio ir juokiasi is jo uztat musu /globejai tokie globaliskai apsaugoti tik ? ar ilgam?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS