R. T. Erdoganas Vilniuje susitiko su C. Micheliu dėl Švedijos stojimo į NATO | Diena.lt

R. T. ERDOGANAS VILNIUJE SUSITIKO SU C. MICHELIU DĖL ŠVEDIJOS STOJIMO Į NATO

  • 4

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) pirmadienį, NATO viršūnių susitikimo Vilniuje išvakarėse, susitiko su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Charles'iu Micheliu (Šarliu Mišeliu), pranešė diplomatai.

Kiek anksčiau R. T. Erdoganas sujaukė pasirengimo susitikimui planus pareikšdamas, kad Švedijos kandidatūrą į Aljansą palaikys tik tuo atveju, jei Europos Sąjungos narės, kurių dauguma taip pat yra NATO sąjungininkės, sutiks atnaujinti Turkijos derybas dėl narystės Europos Sąjungoje.

Turkijos vadovas Vilniuje surengė derybas su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu ir Švedijos premjeru Ulfu Kristerssonu (Ulfu Kristersonu). Jomis buvo siekiama, kad Ankara atšauktų metus trukusį Stokholmo paraiškos blokavimą. Diplomatai teigė, kad šis susitikimas buvo atidėtas, kol R. T. Erdoganas pasikalbės su C. Micheliu.

Neaišku, ką pastarasis galėtų pasiūlyti Turkijos lyderiui, kad pavyktų išeiti iš aklavietės.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) tvirtino, kad nėra jokio ryšio tarp Stokholmo siekio įstoti į Vakarų karinį aljansą ir ilgai stabdyto Ankaros prašymo įstoti į ES.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Dar vatai

Kiek gali žmones dirbt iš entuziazmo?

Vatai

Jei turi mažai bašliu esi ne karalius pasaulineje plotmėje

Matom

Prigozinas buvo Rusijos jega, silpsta Ru
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS