R. Vaikšnoras: pretenduoti į kariuomenės vadus pasiūlė A. Anušauskas | Diena.lt

R. VAIKŠNORAS: PRETENDUOTI Į KARIUOMENĖS VADUS PASIŪLĖ A. ANUŠAUSKAS

Pirmųjų užuominų apie galimybę tapti naujuoju Lietuvos kariuomenės vadu Raimundas Vaikšnoras sako sulaukęs dar šių metų pradžioje. Netrukus šias pareigas pradėsiančio eiti brigados generolo teigimu, tai jam pranešė buvęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Sulaukiau žinios iš buvusio krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko. Buvome susitikę Briuselyje, kai jis lankė Lietuvos karius ir civilius darbuotojus“, – LRT televizijai ketvirtadienį teigė R. Vaikšnoras.

Šis susitikimas su dar kovo mėnesį atsistatydinusiu ministru, pasak naujojo kariuomenės vado, įvyko iškart po žiniasklaidoje pasirodžiusių pirmųjų publikacijų apie galimus kandidatus.

„Apie vasario pabaigą turbūt“, – nurodė jis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seimas pritarė brigados generolo R. Vaikšnoro skyrimui Lietuvos kariuomenės vadu. Penkerių metų kadenciją jis pradės eiti liepos 24 dieną.

Pagal Konstituciją, kariuomenės vadą Seimo pritarimu skiria ir atleidžia prezidentas.

Šiuo metu R. Vaikšnoras eina sąjungininkų pajėgų Europoje vyriausiosios vadavietės štabo viršininko pavaduotojo kariniam rengimui pareigas. Anksčiau jis yra buvęs Sausumos pajėgų vadu, šių pajėgų štabo viršininko pavaduotoju operacijoms, Gynybos štabo Operacijų valdybos viršininku, brigados „Geležinis Vilkas“ vadu.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

To kazimieras

Žiūrėk kad tu neištrauktų. Seni vadai jau kieti pasimirę, keli gyvi kurie kūrė kariuomenę, pradžioje visi tarnavo ir niekas nepolitikavo, nes kariuomenė apolitiška. O kas šiais laikais kiekvienas kvailys arba durnius tiesiai šviesiai pareigūnas bet kokioje institucijoje ar jėgos struktūroje politikas, politikuoja ant kiekvieno kampo. Ai čia tipo savo nuomonę pasako. Bet per dažnai visur sako ir reiškiasi visi tokie.

Sėkmės kariuomenės vadui,

šiuo nelengvu metu.Vyras rimtas,susitvarkys.Neveltui sužvigo kacapinės utėlės,cha....

Kazimetras

Užduskite žiurkės,arba aš liežuvius per subinę ištrauksiu. Kas varo ant Lietuvos valstybės instituciju tas ožys.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS