R. Žemaitaitis: koalicijos labui V. Pranckietis turėtų trauktis | Diena.lt

R. ŽEMAITAITIS: KOALICIJOS LABUI V. PRANCKIETIS TURĖTŲ TRAUKTIS

Jeigu Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis nori stabilios veikiančios valdančiosios daugumos, jis turėtų atsistatydinti, teigia partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

„Jeigu V. Pranckietis nori ir tikisi išlaikyti valdančiąją daugumą ir remti toliau Saulių Skvernelį į premjero poziciją, jis turi atsistatydinti. Tautai, žmonėms paaiškinti: taip, nepadariau nieko, dėl ko turėčiau atsistatydinti, bet matydamas, kokia yra situacija, tą reikia daryti“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė R. Žemaitaitis.

„Manau, kad Seimo pirmininkui dėl jo darbo niekas priekaištų neturi, tiesiog yra politinis „valstiečių“ ir „socdarbiečių“ sprendimas“, – pridūrė jis.

Po trečiadienį vykusio Lietuvos socialdemokratų darbo partijos prezidiumo posėdžio jos vadovas Gediminas Kirkilas ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis pranešė, kad antradienį planuojama balsuoti dėl V. Pranckiečio atstatydinimo iš Seimo pirmininko pareigų, jeigu jis pats iki to laiko nepasitrauks.

Manau, kad Seimo pirmininkui dėl jo darbo niekas priekaištų neturi, tiesiog yra politinis „valstiečių“ ir „socdarbiečių“ sprendimas.

Be to, politikai pareiškė, kad jeigu Seimo pirmininkas nebus atleistas, penktadienį planuojama pasirašyti koalicijos sutartis negalios.

Pagal koalicijos derybininkų susitarimą, Seimo vadovo pareigos turėtų tekti „socialdarbiečiams“.

V. Pranckietis yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys.

R. Žemaitaičio teigimu, net jeigu kitą savaitę iš pareigų nepavyktų atleisti V. Pranckiečio, turėtų likti dirbti mažumos Vyriausybė.

„Manau, kad mažumos Vyriausybė turi tęsti savo darbą, nes nėra jokios logikos formuoti naują Vyriausybę, skirti naują premjerą“, – teigė jis.

Pagal Seimo statutą, atleisti Seimo pirmininką iš pareigų paskelbus jam nepasitikėjimą galima tik tuomet, kai per slaptą balsavimą už tai balsuoja ne mažiau kaip pusė, tai yra ne mažiau kaip 71 parlamentaras.

Po prezidento rinkimų „valstiečiai“ ėmėsi iš naujo formuoti valdančiąją daugumą. Jeigu „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga sutartų dėl koalicijos, ji Seime turėtų 76 balsus.

Koalicijos sutartį planuojama pasirašyti penktadienį.

R. Žemaitaitis teigė, kad „tvarkiečiai“ naujojoje Vyriausybėje tikisi vadovauti vienai ministerijai. Anot jo, dar nenuspręsta kuriai. Tačiau sutarta, kad jie su „valstiečiais“ dalysis atsakomybe dėl Kultūros ministerijos darbo.

„Tai reiškia, kad bus mūsų kuravimo sritis. Tarsimės (su „valstiečiais“ – BNS), kas gali būti ministru. Tiek man, tiek Ramūnui Karbauskiui dabartinis ministras yra tinkantis“, – sakė R. Žemaitaitis.

Jis neatmetė galimybės, kad partija savo atstovą deleguos į kultūros viceministrus.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

latvis

Trintuk kopats nesitrauki esi Libdukas.

na

Summa summarum Viktoras Pranckietis yra inteligentiškas žmogus , gerų manierų , koalicija arba "chunta" ,daro mobinga. Sveiko proto balsas nulems kas yra kas vistiek. Ok!

...

Šiaip, tą agronominę 'lygesnę kiaulę' reikia ir iš paties Seimo išpašalvoninti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS