R. Žemaitaitis: kovą gali būti įkurta nauja frakcija Seime | Diena.lt

R. ŽEMAITAITIS: KOVĄ GALI BŪTI ĮKURTA NAUJA FRAKCIJA SEIME

Parlamentaras, partijos „Laisvė ir teisingumas“ pirmininkas  Remigijus Žemaitaitis sako, kad kovą Seime gali būti įkurta nauja frakcija.

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Remigijus Žemaitaitis LRT radijui trečiadienį tvirtino, kad naują frakciją ketinama burti iš Mišrios Seimo narių grupės atstovų, nes valdančioji dauguma „visiškai nesiskaito su mišrios frakcijos atstovais“, neįtraukiami jos siūlomi klausimai į darbotvarkę.

„Regionų frakcija ar kažkokio panašaus pobūdžio frakcija ji tikrai galėtų būti ir taip parodyti tam tikrą politinę jėgą pačiame Seime ir pačiai valdybai (...). Manau, kad reikia sulaukti kovo mėnesio, matyt, partijose turi prasisukti valdybų, tarybų posėdžiai, turi tą mintį išsidiskutuoti, ir jei būtų pritarimas, sprendimas, ta frakcija galėtų atsirasti kovo mėnesį“, – tikino R. Žemaitaitis.

Regionų frakcija ar kažkokio panašaus pobūdžio frakcija ji tikrai galėtų būti ir taip parodyti tam tikrą politinę jėgą pačiame Seime ir pačiai valdybai.

Anot jo, frakciją gali sudaryti „aštuoni arba devyni Seimo nariai“ iš šiuo metu 13 narių vienijančios Mišrios Seimo narių grupės frakcijos, tarp jų – „socialdarbiečiai“, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovai, keli vienmandatininkai.

Frakcija, anot politiko, turėtų postų komitetuose, komisijose ir taip įgytų didesnį politinį svorį, taip pat ir sprendžiant dėl opozicijos lyderio.

Mišrios Seimo narių grupės frakcijos seniūnė, LLRA-KŠS atstovė R. Tamašunienė sakė palaikanti idėją.

„Galima ir tokį variantą svarstyti, mes neatmetame, galvojame, bet reikėtų ir partijos sprendimų“, – sakė ji.

Pagal Seimo statutą, frakciją įkurti gali ne mažiau kaip septyni parlamentarai.

Mišriai Seimo narių grupei priklauso 13 politikų.

Po Seimo rinkimų būta bandymų sukurti naują frakcijų iš kelių vienmandatėse išrinktų nepartinių ir partijoms priklausančių parlamentarų, tačiau surinkti septynių politikų nepavyko.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

silutiskis

Zemaitaiti nesimelsk ,nes nesi sventas,, esi pliupalas ir daugiau nieko gero

ANONIMAS.

ŠIAM BACHURUI NE VIETA SEIME

Anonimas

Frakcija man tas pats kas atrakcija....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS