Radviliškio mero rinkimuose balsavo per pusantro procento rinkėjų | Diena.lt

RADVILIŠKIO MERO RINKIMUOSE BALSAVO PER PUSANTRO PROCENTO RINKĖJŲ

  • 2

Pirmąją išankstinio balsavimo Radviliškio mero rinkimų antrajame ture dieną savo valią pareiškė 484 arba 1,57 proc. rinkėjų, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenys.

Tai yra truputį daugiau nei per pirmąjį turą prieš dvi savaites – tuomet pirmąją išankstinio balsavimo dieną balsą atidavė 437 arba 1,42 proc. rinkėjų.

Tačiau radviliškiečiai aktyviau balsuoja nei 2019 metais. Tada antrajame ture balsavo 376 arba 1,18 proc. rinkėjų.

Trečiadienį ir ketvirtadienį Radviliškio miesto kultūros centre vyksta balsavimas iš anksto antrajame mero rinkimų ture.

Taip pat galima balsuoti vadinamuosiuose specialiuose punktuose: ligoninėse, socialinės globos įstaigose, bausmės vykdymo vietose, kariuomenės vietose ir pan.

Penktadienį ir šeštadienį vyks balsavimas namuose, o sekmadienį – rinkimų apylinkėse.

Radviliškio mero rinkimų antrajame ture varžosi du daugiausiai balsų pirmajame surinkę kandidatai: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų iškelta Jolanta Margaitienė ir Lietuvos žaliųjų partijos atstovas Vytautas Simelis.

J. Margaitienė pirmajame ture surinko 30,66 proc. balsų, V. Simelis – 22,3 procento.

J. Margaitienė šiuo metu eina savivaldybės administracijos direktorės pareigas, V. Simelis yra savivaldybės Paveldosaugos ir turizmo poskyrio vedėjas.

Radviliškio mero rinkimuose gali dalyvauti 30 tūkst. 858 rinkėjai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

VRK

Kol nebus 51% rinkeju, rinkimai negali buti uzskaityti.

Klpd.

Na liaukitės su tom intermedijom - argi toks kiekis turi moralinę ir bet kokią kitokią teisę kažką išrinkti ir deleguoti į valdžią? TIESIOG PIKTINANTIS IR NUSIKALSTAMAS RINKIMŲ POTVARKIS, KURĮ GALIMAI PRASTŪMĖ NEŽINIA KOKIE BANDITAI SUPLANAVĘ PAIMTI SAVO POREIKIAMS YPAČ SVARBIUS LIETUVOS POSTUS.Kur tas niekšas seimo ilgametis juristas sabataouskis prie katro ir buvo daromi toki dalykai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS