Radviliškio savivaldybės tarybos nariui pateiktas beveik 14 tūkst. eurų ieškinys | Diena.lt

RADVILIŠKIO SAVIVALDYBĖS TARYBOS NARIUI PATEIKTAS BEVEIK 14 TŪKST. EURŲ IEŠKINYS

  • 4

Buvusiam Radviliškio rajono savivaldybės nariui Justinui Kvėgliui pateiktas 13,7 tūkst. eurų civilinis ieškinys. Politikui teks grąžinti į savivaldybės biudžetą nepagrįstai išmokėtą pinigų sumą, praneša prokuratūra.

Pernai metais šalies žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, kad nemažai šalies savivaldybių tarybos narių jiems skirtas išmokas naudoja neteisėtai, Šiaulių apygardos prokuratūra pradėjo tyrimą dėl netinkamai panaudotų Radviliškio rajono savivaldybės tarybos narių veiklai apmokėti skirtų išmokų ir galimo viešo intereso pažeidimo.

Prokuroro D. Micevičiaus atlikto tyrimo metu buvo nustatyta, kad J. Kvėglys Radviliškio savivaldybės tarybos nariu buvo nuo 2019 metų balandžio iki 2023 metų gegužės ir per šį laikotarpį iš savivaldybės biudžeto gavo 13,7 tūkst. eurų tarybos nario veiklai apmokėti.

Prokuratūros duomenimis, didžioji dalis pinigų – 12,8 tūkst. eurų – buvo skirta automobilio „Porsche“ nuomai, o 920 eurų – automobilio remontui.

Prokuroro surinkti duomenys rodo, kad praėjus pusmečiui nuo rajono savivaldybės tarybos nario kadencijos pradžios tarp J. Kvėglio ir jo tėvo valdomos uždarosios akcinės bendrovės buvo sudaryta automobilio nuomos sutartis. Pastarasis tarybos narys taip pat buvo ir tėvo valdomos įmonės padalinio vadovas. Nustatyta, kad nuo 2019 metų lapkričio J. Kvėglys įmonei už nuomą kas mėnesį mokėdavo po 320 eurų, o padidinus tarybos nariams mokamas išmokas buvo padidinta ir automobilio „Porsche“ nuomos suma – iki 370 eurų. Radviliškio rajono savivaldybei pateiktos 42 sąskaitos faktūros dėl automobilio nuomos.

Taip pat nustatyta, kad 2021 metų rugsėjį J. Kvėglys tapo šios uždarosios akcinės bendrovės direktoriumi ir nuo tada pats buvo ir nuomotojas, ir nuomininkas. Sąskaitos už automobilio nuomą taip pat buvo teikiamos ir karantino laikotarpiu, kai tarybos ir komitetų posėdžiai vyko nuotoliniu būdu, nes buvo apribotas judėjimas ir draudžiami susibūrimai.

Tad tyrimo metu surinkti duomenys rodo, jog automobilio remonto ir nuomos išlaidos yra nepagrįstos, nes sąskaitos už automobilio remontą pateiktos be darbų detalizacijos, nenurodyta, koks automobilis remontuotas ir visos sąskaitos pateiktos paskutinę mėnesio dieną. Pasibaigus tarybos nario kadencijai J. Kvėglys sudarė to paties automobilio panaudos sutartį su įmone dėl neatlygintinio naudojimosi automobiliu.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

jo majo

kaip TARyBu NARYS ir be porshe.... ble jus ka runkeliai nesuprantat kad partiniams viskas galima....jei jus nesuprantat tai tai poxuj jus jus privalot suprast a... as atvaziaves i runkelistana be labaordzini arba be ferario pvz su golfu jus gi pirstais badysit.... sakysit sitasi tik prisivokt atvaziavo...kekvienas mentukas bagazine tikrins i klausines ar privaloma draudima turi...texnikine turi...ka vezi........a cia su fereri viskas ok....paklusnumas pilnas svarkeliam klausimu nekyla...

Anonimas

jau blokuojat,ach jus ,,,,,,,,,,,,,,,,,

SVOLACIA ,JUS VISI,ZMONES CENTUS SKAICIUOJA ,O JUS ROJU TURI

Nu gerai lietuviai ismoko vogti,kur tik prieina ten viskas dingsta,nerasi ne vieno valdininko kuris nebutu apsivoges,seimunai,savivaldybos nariai net du kartus pila degalus,ir tiek metu niekas nieko netikrino,gerai pasidarbavo seimunai sukurdami toki biznio- vagimo chema,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS