Referendumas dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo žlugo | Diena.lt

REFERENDUMAS DĖL SEIMO NARIŲ SKAIČIAUS MAŽINIMO ŽLUGO

Referendumas dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo nuo 141 iki 121 neįvyko, nors dauguma balsavusiųjų palaikė siūlomą Konstitucijos nuostatą.

Pirminiais duomenimis, sekmadienį surengtame referendume dėl Konstitucijos 55 straipsnio pataisos dalyvavo apie 47 proc. rinkėjų, o referendumui įvykti reikėjo ne mažiau kaip 50 proc. aktyvumo.

Siūlomą nuostatą dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo palaikė dauguma – per 75 proc. – balsavusiųjų referendume.

Seimo narių skaičius būtų sumažintas, jei esant ne mažiau kaip 50 proc. aktyvumui už tai būtų pasisakę daugiau kaip pusė dalyvavusiųjų, bet ne mažiau kaip trečdalis visų rinkėjų, t. y. 824 tūkst. 135 rinkėjai.

Tai rodo, kad konservatoriai, ragindami savo rinkėjus neimti biuletenio, paprasčiausiai pasielgė tiesiog šlykščiai.

Valdančiųjų „valstiečių“ inicijuotame referendume siūlyta Konstitucijoje nustatyti 121 vietos parlamentą vietoje dabartinių 141.

Šio siūlymo iniciatorius, „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis dėl neįvykusio referendumo kaltina konservatorius.

„Tai rodo, kad konservatoriai, ragindami savo rinkėjus neimti biuletenio, paprasčiausiai pasielgė tiesiog šlykščiai. Nes jie prieš penketą metų yra siūlę Seime, kad reikia mažinti Seimo narius, jie dabar visą tai yra kategoriškai pamiršę“, – BNS sakė R. Karbauskis

„Situacija tokia – 80 proc. Lietuvos žmonių pasisakė, kad reikia mažinti, jie padarė taip, kad nesusidaro 50 proc. dalyvavusiu ir tokiu atveju prisiima visą politinę atsakomybė, jog sužlugdė referendumą, kuriame tauta būtų aiškiai palaikiusi sprendimą mažinti Seimo narių skaičių iki 121“, – teigė R. Karbauskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Artūras

Balsavau prieš,nes Sena Mergą taip parodė ir pasakė...

Kvaila tauta

Reikia reikalauti kad butu pakartotinis referendumas, nes specialiai buvo klaidinami zmones. Tu parazitu reikia mazinti, nes visa isnaglejo, ne gina zmoniu interesus, tik savo.

štai taip

Su tokiu pasiruošimu gali bet koks balsavimas nueiti šuniui ant uodegos.Pilietybės klausimu-žmonės kraipė galvas ir vieni kitų prašė paaiškinimo-formuluotė tokia ,kad visiškai neaišku.Nebent mūsų apygardoje buvo labai daug žmonių,kai kurie pamatę tokį balaganą-apsisuko ir išėjo nebalsavę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS