VRK pareiškinius dokumentus jau įteikė trys partijos | Diena.lt

VRK PAREIŠKINIUS DOKUMENTUS JAU ĮTEIKĖ TRYS PARTIJOS

  • 0

Šeštadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir apygardų rinkimų komisijoms pradėjus registruoti paraiškas savivaldos rinkimams, dokumentus jau pateikė trys partijos ir vienas visuomeninis rinkimų komitetas.

Iš ryto VRK pareiškinius dokumentus pateikė Liberalų sąjūdis, Lietuvos socialdemokratų partija ir Darbo partija. Dar laukiama Rusų sąjungos, Tautininkų sąjungos ir partijos „Jaunoji Lietuva“ atstovų.

Šeštadienį Šiaulių apygardos rinkimų komisijai pareiškinius dokumentus įteikė „Valerijaus Simulik judėjimas „Už Šiaulius“.

„Normalu, kad skuba, juk parašus reikia pradėti rinkti“, - šeštadienį BNS sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Visi keliami kandidatų sąrašai ir kandidatai bus užregistruoti tik tuomet, kai sulauks pakankamo rinkėjų palaikymo. Reikiamų surinkti parašų skaičius svyruoja nuo 100 parašų Rietave iki 1700 parašų Vilniaus mieste. Besikeliantieji Kaune turės surinkti 1300, Klaipėdoje - 860, Šiauliuose - 570, Panevėžyje - 550 parašų.

Užregistruoti kandidatai ir jų sąrašai bus paskelbti iki sausio 30 dienos.

Šeštadienis taip pat yra paskutinė diena norintiesiems dalyvauti savivaldos rinkimuose užsiregistruoti politinės kampanijos dalyviais. To nepadarius kovoti dėl merų postų ir savivaldybių tarybų narių mandatų nebus galima.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kitų metų kovo 1 dieną. Pirmą kartą merai bus renkami tiesiogiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS