Rudens sesijos pirmą dieną bus apribotas lankytojų patekimas į Seimo rūmus | Diena.lt

RUDENS SESIJOS PIRMĄ DIENĄ BUS APRIBOTAS LANKYTOJŲ PATEKIMAS Į SEIMO RŪMUS

Seimo rudens sesijos pirmą dieną penktadienį nebus išduodami vienos dienos leidimai į parlamento rūmus.

„Priėmiau sprendimą rugsėjo 10 dieną vienai dienai laikinai apriboti vienos dienos leidimų išdavimą, išskyrus žurnalistams“, – per Seimo valdybos posėdį informavo Seimo kancleris Modestas Gelbūda.

Informacijos ir komunikacijos departamento vadovė Rūta Petaraitienė patvirtino, jog lankytojai nepateks į Seimą prisistatę žurnalistais, vienos dienos leidimai išduodami tik patikrinus, ar asmuo išties dirba žiniasklaidos priemonėje.

„Bus įleidžiami žurnalistai akredituoti ir su vienos dienos leidimais, mes juos irgi patikriname, ar tai yra žurnalistai, prisistatymo neužteks“, – teigė R. Petaraitienė.

Lietuvos šeimų sąjūdis yra pateikęs prašymą leisti rugsėjo 10 dieną surengti mitingą prie Vilniaus arkikatedros. Organizatoriai norėjo rengti mitingą prie Seimo, bet šis prašymas buvo atmestas.

Seimo valdyba po rugpjūtį į riaušes virtusio mitingo prie Seimo parlamento kancleriui suteikė teisę apriboti vienos dienos leidimų išdavimą.

Mitingo dieną keliems parlamentarams išrašius iki 70 vienkartinių leidimų į Seimą buvo įleisti mitingo dalyviai.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen yra sakiusi, kad į Seimą įleisti protestuotojai trikdė parlamento darbą.

Apie 5 tūkstančiai žmonių rugpjūčio 10 dieną buvo susirinkę prie Seimo protestuodami prieš Vyriausybės ribojimus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms. Pasibaigus sankcionuoto mitingo laikui vakare jis virto į riaušes.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimui Pydarui

Liaudies šalyje nereikalinga

SUSIJUSIOS NAUJIENOS