Rusijos dezinformacijos prokurorai nevertins | Diena.lt

RUSIJOS DEZINFORMACIJOS PROKURORAI NEVERTINS

Generalinė prokuratūra nusprendė nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl Lietuvoje retransliuojamų Rusijos televizijos kanalų laidose skelbiamų pranešimų apie įvykius Ukrainoje.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija praėjusią savaitę kreipėsi į generalinę prokuratūrą prašydama ištirti, ar tie pranešimai neskleidžia dezinformacijos, nekursto nesantaikos.  Pasak prokuratūros, nusikalstamos veikos požymių nagrinėtuose laidų epizoduose nėra.

Radijo ir televizijos komisija nagrinės ir kitus atvejus, kai galėjo būti skleidžiama dezinformacija ne tik apie Ukrainą, bet ir apie Lietuvą.

„Vertinant baudžiamojo įstatymo požiūriu – nėra nusikaltimo. Tiek karo kurstymo, tiek šmeižimo atveju. Įvertinus, kas ką galėjo šmeižti, kokius požymius numato baudžiamieji įstatymai, tai prokuroras tokių požymių nenustatė“, – teigia Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė.

Anot jos, įsižeisti, būti apšmeižtas gali būti konkretus juridinis, fizinis asmuo: „Kai mes kalbame apie valstybę – pernelyg abstrakčios, neapibrėžtos sąvokos.“

Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas sako, kad komisija dar analizuoja paskutinį – kovo 10 d.– atvejį, kai laidoje buvo rodomi Sausio įvykiai.

„Manau, kad komisija jau kitą savaitę galėtų svarstyti ir priimti reikiamus sprendimus. Šis filmas yra pagrindinis objektas, o dar komisijos akiratyje yra Dmitrijaus Kiseliovo laida, Trakų įvykiai – neva buvo ruošiami kovotojai“, – vardija E. Vaitekūnas.

Jo žodžiais, tokios dezinformacijos yra nemažai, ir komisija ją analizuoja bei svarsto.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

jis

na taip mūsų prokurorams valstybe yra nulis

PROKURORE

kaip cia ta byla kelsi ir juokinsi zmones.juk su gejus "paslovinusiu" bylom tai farsas IR TAUTOS PYKTIS SUKILO. BE TO NIEKAS bylos neiskele ir Maidano masei revoliucines ir V.Lenino vertas kalbas nuo Kijevo scenos skelusiai,gal but, revoliucija bei velesnes zudynes ten inspiravusiai poniai seimo pirmininkei L.Grauzinienei,uz nugaros stovejusiam Kirkilui,bei garsiajam liberaliajam Petru Austreviciui.Gal cia kas nors su amzinaisiais kvailiais asimetriskai elgiasi ir tsakant musu Mojdana isvogto dvaro runkeliams,Wilno lenkams ar okupuoto ir kolonizuoto Memelio ruskeliams saukia?Kaip sauki,taip atsiliepia,yra sena lietuviska patarle.O mes labai garsiai ir labai niekala saukiam,gal is kvailumo,gal is bailumo,tad bylos spektaklis butinas,daug pajuokintu,daug pletku ir melo islystu.tad prokuroru zodis pries akis.....tik kalejimu cia jau truksta,ar ne?

Sadas

Kai kurie lietuviai niekada neskaitė Lietuvos Konstitucijos, kitaip ar toks E.Vaitekūnas kreiptųsi į Prokuratūrą, reikalaudamas pažeisti Konstituciją. Jis juk neskiria informacijos, tame tarpe ir kryptingos, sklaidos nuo dezinformacijos. Visiškas analfabetizmas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS