Rusijos ir Baltarusijos rinkimų komisijas ragina pašalinti iš tarptautinės asociacijos | Diena.lt

RUSIJOS IR BALTARUSIJOS RINKIMŲ KOMISIJAS RAGINA PAŠALINTI IŠ TARPTAUTINĖS ASOCIACIJOS

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ragina Rusijos ir Baltarusijos centrinių rinkimų komisijas pašalinti iš Europos rinkimų organizatorių asociacijos.

„Kartu su visa demokratine bendruomene griežtai smerkiame Rusijos ir Baltarusijos vykdomus karo veiksmus prieš Ukrainą. Laikome juos nesuderinamais su pagrindiniais demokratijos principais ir tvirtai remdami suverenios Ukrainos žmones pasisakome už valstybių agresorių atstovų pašalinimą iš Europos rinkimų organizatorių asociacijos“, – sako VRK pirmininkė Jolanta Petkevičienė.

Trečiadienį vyko neeilinis Europos rinkimų organizatorių asociacijos (ACEEEO) valdybos susirinkimas dėl šių šalių pašalinimo ar narystės suspendavimo, informavo VRK.

Jis surengtas, kai asociacijos narės Ukraina, Latvija, Slovėnija, Rumunija kartu ir Lietuva išsiuntė raštus ragindamos ACEEEO imtis veiksmų. Dėl Rusijos ir Baltarusijos narystės penktadienį rašytinės procedūros būdu balsuos ACEEEO Generalinė Asamblėja, kurią sudaro 25 organizacijos narės.

Tam, kad Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos rinkimų organizatorių atstovai būtų pašalinti iš asociacijos, yra reikalingas 17 valstybių narių rinkimų organizacijų pritarimas. Pasibaigus balsavimui rezultatus paskelbs ACEEEO valdyba.

Gairės: rinkimų komisija, VRK, Rusija, Baltarusija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS