S. Gentvilas apie Ž. Pavilionio pokalbį: telefoniniai sukčiai „apvynioja“ ne vieną lietuvį | Diena.lt

S. GENTVILAS APIE Ž. PAVILIONIO POKALBĮ: TELEFONINIAI SUKČIAI „APVYNIOJA“ NE VIENĄ LIETUVĮ

Liberalų sąjūdžio (LRLS) frakcijos narys ir aplinkos ministras Simonas Gentvilas įsitikinęs, kad nereikėtų daryti kokių nors išvadų iš paviešinto vaizdo įrašo, kuriame Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas Žygimantas Pavilionis bendrauja su Rusijos opozicionieriumi Leonidu Volkovu apsimetusiu pašnekovu.

Liberalas įsitikinęs, kad įrašas yra iškraipytas, todėl vertinti koalicijos partnerių konservatorių politiko pasisakymų, S. Gentvilo nuomone, apskritai nereikėtų.

„Aš manau, kad tai yra provokacija ir tai reikėtų traktuoti kaip rusišką provokaciją prieš vieną kertinių Lietuvos politikų. Supraskime, kad paviešintas įrašas yra iškarpytas, balsai pakeisti, tai galima labai toli nuvažiuoti su išvadomis, kai tave apgaulingu būdu įrašinėja, po to apgaulingu būdu pateikinėja ir pakeistais balsais daro išvadas“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ kalbėjo S. Gentvilas.

Telefoniniai sukčiai ne vieną lietuvį yra „apvynioję“. Man atrodo, ir paties Ž. Pavilionio mamą yra kažkada apgavę.

Aplinkos ministras pažymėjo, kad galvoti apie Ž. Pavilionio atstatydinimą iš URK pirmininko pareigų taip pat nereikėtų, kadangi konservatorius esą tiesiog pateko į žaidimą be taisyklių.

„Aišku, kad pateikiamos pačios nesaldžiausios frazės, bekontekstinės frazės. Mes tikrai turime suprasti, kad sąmoningai daromos provokacijos ir mes negalime švaistytis nepasitikėjimu, kai žaidžiama be taisyklių“, – koalicijos kolegą teisino liberalas.

Politikas taip pat pažymi, kad nereikėtų sureikšminti fakto, jog taip buvo apgautas būtent URK pirmininkas, kadangi sukčiai, pasak ministro, yra apgavę ne vieną politiką ir apskritai išsilavinusį žmogų.

„Telefoniniai sukčiai ne vieną lietuvį yra „apvynioję“. Man atrodo, ir paties Ž. Pavilionio mamą yra kažkada apgavę“, – tikino S. Gentvilas.

Daugiausiai dėmesio Lietuvos viešojoje erdvėje sulaukė įraše, kuriame su Rusijos opozicionieriais apsimetusiais provokatoriais bendravo URK pirmininkas, Ž. Pavilionio išsakyti teiginiai, esą nereikėtų kreipti dėmesio į prezidento Gitano Nausėdos požiūrį užsienio politikos klausimais.

„Tu nekreipk dėmesio (...). Premjerė galvoja kaip aš. Užsienio reikalų ministras galvoja kaip aš, mes esame didžiausia partija, pas mus – parlamentinė respublika, o prezidentas tik simbolinis“, – iškarpytame pokalbyje apie demokratijos siekį Rusijoje teigė Ž. Pavilionis.

Užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio teigimu, šį pokalbį galima vertinti tik kaip provokaciją.

„Šio pokalbio turinys gali būti vertinamas tik vienareikšmiškai – tai manipuliatyvi provokacija, kurios auka gali tapti bet kuris Lietuvos politikas. Pasitikiu Žygimantu Pavilioniu, o tai, kad jis buvo pasirinktas provokacijų taikiniu, matyt, rodo, kad jo darbas ir iniciatyvos erzina, yra neparankios Kremliui, o Lietuvos balsas yra girdimas pasaulyje bei itin nervina režimus Rytuose“, – Eltai atsiųstame komentare sakė G. Landsbergis.

Tuo tarpu Prezidentūros reakcija kiek kitokia. Šalies vadovo patarėjo Rido Jasiulionio teigimu, vertinant Ž. Pavilionio pasisakymus prasminga atkreipti dėmesį ir į G. Nausėdos metiniame pranešime deklaruotus teiginius apie brandumą.

„Prezidento statusas yra apibrėžtas LR Konstitucijoje. Bandymai jį iškraipyti susilpnina tarptautines Lietuvos pozicijas. Prezidentas savo metiniame pranešime atkreipė dėmesį, jog Lietuvos užsienio politikos sėkmė tiesiogiai priklauso nuo demokratijos brandumo šalies viduje: „Tik jausdamiesi stiprūs ir vieningi šalies viduje, įgysime daugiau užsienio politikos svertų. Galėsime įtaigiai kalbėti Europai ir pasauliui, burti sąjungininkus ir lemti tarptautinius sprendimus.“ Prezidentas mano, kad spręsti dėl Seimo komitetų vadovų tinkamumo eiti pareigas turi pats Seimas“, – Eltai atsiųstame komentare sakė R. Jasiulionis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

klp

kaip jaučiatės, konservatorių rinkėjai ? :) :) :)

Justas

Tokius py...s ir pamauna ant galo. Patriotai blyn....

Senuks

Ka noreti, tai juk Lietuvos valstybes kandžiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS