S. Jakeliūnas padavė į teismą G. Landsbergį | Diena.lt

S. JAKELIŪNAS PADAVĖ Į TEISMĄ G. LANDSBERGĮ

Į Europos Parlamentą su valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) išrinktas Stasys Jakeliūnas ketvirtadienį pranešė, kad Vilniaus miesto apylinkės teismas priėmė svarstyti jo civilinį ieškinį dėl Gabrieliaus Landsbergio teiginių pripažinimo neatitinkančiais tikrovės, žeminančiais garbę ir orumą bei neturtinės žalos atlyginimo.

Pasak S. Jakeliūno, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas, 2018 m. rugsėjį laidoje „DELFI Diena“ komentuodamas tuomet „valstiečių“ Vyriausybės rengiamą pensijų reformą, pateikė tikrovės neatitinkančius teiginius, kurių vėliau nepaneigė.

„Mane pasiekė žinios, kad Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas lankėsi Konstituciniame Teisme ir grasino Konstitucinio Teismo teisėjams, kad nebūtų priimtas nagrinėti šitas klausimas (…) Tokia informacija yra pateikta, jeigu tai yra tiesa, tai reiškia, kad buvo daromas spaudimas KT dėl konkretaus įstatymo priėmimo“, – „DELFI Dienoje“ tuomet sakė G. Landsbergis.

Pats S. Jakeliūnas yra pripažinęs, kad su Konstitucinio Teismo pirmininku Dainiumi Žalimu iš tiesų buvo susitikęs 2018 m. rugsėjo 3 d., tačiau neigė, kad jis KT pirmininkui ar kitiems teisėjams grasino ar juos spaudė.

Jeigu tai yra tiesa, tai reiškia, kad buvo daromas spaudimas KT dėl konkretaus įstatymo priėmimo.

Pasak europarlamentaro, jis į teismą kreipėsi šių metų kovo 8 d., o patį ieškinį nusprendė teikti metų pradžioje, kai dabartinis užsienio reikalų ministras nepateikė atsakymo į S. Jakeliūno viešą raginimą paneigti tuomet išsakytus teiginius.

„Sprendimą priėmiau praėjusiais metais gruodžio pabaigoje, kai parašiau metų apibendrinimą, ir tada viešai kreipiausi į G. Landsbergį paaiškinti, kur tie šaltiniai, kur ta informacija, kuria jis grindė tuos savo teiginius. Na kad ir neoficialus paraginimas, to neįvyko, ir tada nuo sausio pradžios pradėtas rengti ieškinys“, – Eltai teigė S. Jakeliūnas.

Vilniaus miesto apylinkės teismas Eltai patvirtino, kad S. Jakeliūno ieškinys gautas kovo 8 d. ir priimtas svarstyti kovo 15 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Čiubaka

oho kiek šiklbuger.. atsiprašau, šiklgriuberio fanatikų išlindo pademonstruoti savo intelektinę negalią

Kawenskas

Labai gerai, kad padavė į teismą Landsbergį! Gal senelį kas nors irgi paduos, bo per 30 metų privogė užtektinai...(neužmirštami žodžiai - ŠUNAUJA). Stipenos Lansbergei!

atsistatydintu geriau sitas korumpuotas valstietis

patvorinis valstietis bando issisukineti melais, bet panasu kad dar giliau save iklimpino i savo pacio mesla su situo teismu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS