S. Krėpšta svarstytų pasiūlymą užimti Lietuvos banko vadovo vietą | Diena.lt

S. KRĖPŠTA SVARSTYTŲ PASIŪLYMĄ UŽIMTI LIETUVOS BANKO VADOVO VIETĄ

Prezidento vyriausiasis patarėjas ekonomikos ir socialinės politikos klausimais Simonas Krėpšta sako, kad, jei gautų oficialų pasiūlymą, svarstytų galimybę užimti Lietuvos banko (LB) valdybos pirmininko poziciją.

„Jeigu bus oficialūs siūlymai ir svarstymai – tai, be abejo, ir oficialiai svarstysiu, ir priimsiu pamatuotą sprendimą“, – LRT radijui sakė S. Krėpšta, pažymėdamas, kad, nors ir jaučia sentimentus Lietuvos bankui kaip institucijai, šiuo metu yra susikoncentravęs į darbą Prezidentūroje.

„Lietuvos banke aš praleidau didžiąją savo karjeros dalį ir tikrai esu susipažinęs su jo veikla, ir man kelia tam tikrus sentimentus ši institucija. Turiu jai didelę pagarbą. Tačiau šiuo metu esu susikoncentravęs į dabartinius darbus Prezidentūroje“, – teigė jis.

Lietuvos banke aš praleidau didžiąją savo karjeros dalį ir tikrai esu susipažinęs su jo veikla, ir man kelia tam tikrus sentimentus ši institucija.

Apie tai, kad S. Krėpšta gali pretenduoti į Lietuvos banko valdybos pirmininko poziciją, imta kalbėti pastarąją savaitę, kuomet šalies vadovas Gitanas Nausėda interviu „Verslo žinioms“ sakė, jog vienu iš kandidatų galėtų būti jo vyriausiasis patarėjas S. Krėpšta.

Kiek vėliau LRT radijui G. Nausėda tikslino, kad į Lietuvos banko valdybos pirmininko poziciją bus svarstomi keli kandidatai, o sprendimą nulems kompetencija ir reikalavimų, keliamų LB vadovui, atitikimas.

Kalbėdamas apie galimą S. Krėpštos kandidatūrą į šias pareigas, G. Nausėda sakė, kad jis geba aprėpti platų klausimų spektrą, turi patirties ir kompetencijų. Pasak prezidento, sprendimą, kuris kandidatas bus teikiamas Seimui, nulems kompetencija ir reikalavimų, keliamų LB vadovui, atitikimas.

Dabartinis LB valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas savo antrą kadenciją baigia balandžio mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kauniete

DAR VIENA NELAIMĖ LIETUVAI ŠAika plečiasio kaip reikės iškrapštyti

Analitikas

Nuvalkiota viešųjų ryšių kampanija “nenoriu, bet...galvosiu, jei gausiu pasiūlymą”. Jis dar galvos ar imti kiekvieno valdininkelio svajonę kokį 10.000 eurų atlyginimą. Pasirodo, pretenduojant į sią poziciją svarbus faktorius yra ir “sentimentai”. Galima pagalvoti, kad jam tokie pinigai mėtosi po kojomis. Eitų iš “sentimentų”. O nauseda stumia “gerą”, bet nereikalingą savo patareją, be kurio vegetuojanti įstaiga puikiausiai apsieis. Kaip sakoma, “ranka ranką plauna”, o šiuo atveju “bankininkas bankininką primityviai stumia”. Reikia juk pasirūpinti ne tik kitų, bet ir savo ateitimi.

ALGIS

O iš kur atėjo Nausėda

SUSIJUSIOS NAUJIENOS