S. Skvernelis apie J. Šiugždinienę: galėjo įrodyti pinigus leidusi skaidriai, to nepadarė | Diena.lt

S. SKVERNELIS APIE J. ŠIUGŽDINIENĘ: GALĖJO ĮRODYTI PINIGUS LEIDUSI SKAIDRIAI, TO NEPADARĖ

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė konservatorė Jurgita Šiugždinienė tik kilus skandalui dėl jos panaudotų lėšų būnant Kauno miesto savivaldybės nare galėjo įrodyti pinigus naudojusi skaidriai – pateikti sąskaitos išrašą, sako opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Ministrė turi labai paprastą galimybę padaryti, kad viskas skaidru būtų, nes Kaune, nesvarbu, kokios ten tvarkos, netikiu, kad tarybos nario išlaidos buvo duodamos grynais pinigais. Buvo į atskirą sąskaitą pervedamos lėšos ir sąskaitos išrašą paėmus labai paprasta būtų (paskelbti)“, – penktadienį interviu Žinių radijui sakė S. Skvernelis.

Pasak S. Skvernelio, jei sąskaitoje išleisti pinigai buvo susiję su tarybos veikla, tai buvo galima įrodyti dar ketvirtadienį, tačiau to nebuvo padaryta.

„Ir vakar buvo galima padaryti, bet nepadaryta. Pirminis premjerės pasisakymas buvo labai griežtas, bet, matyt, buvo tokia nuojauta, kad tas ministras iš Kauno yra Liberalų sąjūdžio atstovas Simonas Kairys, kai paaiškėjo, kad ne, nuomonė iš karto ir pasikeitė“, – pastebėjo demokratų lyderis.

Visuomenininkas Andrius Tapinas ketvirtadienį pranešė, kad prieš tapdama švietimo ministre ir dirbdama Kauno miesto savivaldybėje J. Šiugždinienė 2019–2020 metais Kauno taryboje paėmė 13,8 tūkst. eurų išmoką ir turbūt negalės pagrįsti, jog išleisti pinigai susiję su darbu.

Anksčiau ryte sakiusi, kad paaiškėjus, jog lėšos buvo panaudotos galimai neskaidriai, Vyriausybės narys turėtų trauktis, I. Šimonytė po poros valandų žurnalistams Seime sakė, kad pirminė paskelbta informacija ją suklaidino, nes atrodė, kad tokie pinigai paimti per vieną kartą, o ne panaudoti visą darbo taryboje laikotarpį. Ji žadėjo detaliau išsiaiškinti situaciją.

Vėliau ketvirtadienį Vyriausybės kanceliarija paskelbė, kad premjerė išklausė švietimo ministrės J. Šiugždinienės paaiškinimų dėl jos išlaidų dirbant Kauno miesto savivaldybės tarybos nare ir žada situaciją aiškintis detaliau – susipažinti su galiojančia kanceliarinių lėšų panaudojimo tvarka Kauno miesto savivaldybėje.

Pati švietimo, mokslo ir sporto ministrė kalbėjo neketinanti atsistatydinti, tvirtino, kad visos išlaidos buvo pagrįstos ir panaudotos skaidriai.

Viešojoje erdvėje pastaruoju metu nuskambėjo keli atvejai dėl galimo savivaldybių tarybų narių piktnaudžiavimo išmokomis už darbą, susijusį su tarybos nario veikla.

Teisėsauga šiuo metu aiškinasi aplinkybes dėl kelių savivaldybių tarybų narių išmokų. Tarp jų – Pagėgių, Šilutės, Neringos, Šiaulių, Mažeikių, Kauno miesto bei rajono savivaldybės.

Atliekant tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo Kauno miesto ir rajono savivaldybėse, vertinant tarybos narių išlaidas, prokuratūra ketvirtadienį pranešė, kad šio tyrimo metu bus tiriamas ir J. Šiugždinienės gautų lėšų panaudojimas.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą, savivaldybių tarybų nariai atlyginimo negauna, tačiau jiems atlyginama už darbo laiką, kai jie eina savivaldybės tarybos nario pareigas.

Taip pat savivaldybės tarybos nariui gali būti skiriama išmoka apmokėti su veikla susijusioms kanceliarinėms, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto, biuro patalpų nuomos ir kitoms išlaidoms Ji gali būti skiriama kas mėnesį ir už ją turi būti atsiskaitoma ne rečiau kaip vieną kartą per tris mėnesius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kas

...apmokėjo jo suvalgytas spurgas, kai su Kauno meru demonstravo spurginėje žurnalistams, kaip pončkes myli?

skvernelis galėjo

išsiasfaltuot keliuką skaidrai to nepadarė, savo bobą įdarbinti skaidriai bet ir vėl pasielgė komjaunuoliškai

Ponia

Žiūri kiaulės akimis ir tiek. Gi už šimonės kaip už mūro visi netikėliai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS