S. Skvernelis apie ministro paiešką: sėkmingi žmonės nenori į politiką | Diena.lt

S. SKVERNELIS APIE MINISTRO PAIEŠKĄ: SĖKMINGI ŽMONĖS NENORI Į POLITIKĄ

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad šiuo metu vyksta intensyvi, bet sunki kandidato į teisingumo ministro postą paieška.

Sunki ne dėl to, kad trūktų kandidatų, bet dėl to, kad geriausieji nenori eiti į politiką, kur su jais gali būti elgiamasi „įvairiai“.

„Su prezidente sutarėme, kad skubėti nereikia, reikia surasti žmogų, kuris tikrai galėtų su tuo iššūkiu susitvarkyti. Turime surasti patį geriausią kandidatą“, - žurnalistams komentavo S. Skvernelis.

Pasak Ministrų Kabineto vadovo, kalbamasi su visais partneriais Seime. Termino, iki kada būtina rasti naują ministrą, S. Skvernelis sako nenusistatęs.

„Laisvas grafikas. Norėčiau kuo greičiau, bet reikia pasirinkti kruopščiai. Yra daug gerų kandidatų, kuriuos galbūt ir partneriai siūlo. Tačiau jeigu žmonės kompetentingi, jie dažniausiai sėkmingi savo veikloje, ir ypatingai matant, kas šiuo metu vyksta politikoje, nenori to daryti. Yra kandidatų, kurie norėtų (tapti ministru - ELTA), bet, aš manau, negalėtų“, - sakė Ministras Pirmininkas.

Pasak S. Skvernelio, susiklosčiusi tendencija, kad sėkmingą žmogų, darantį karjerą, pritraukti į valstybės tarnybą ar politiko pareigybę yra sunku.

„Su žmogumi šioje srityje elgiamasi (...) įvairiai“, - teigė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad teisingumo ministrė Milda Vainiutė iš pareigų pasitraukė prieš dvi savaites, S. Skvernelio patarėjui Skirmantui Malinauskui bei Teisingumo ministerijos auditorei Rasai Kazėnienei pareiškus, kad ministerijos vadovybė stabdo Kalėjimų departamento auditą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Zenonas Priekuliškis

Teisingumą vykdo politika, o ne teisingumas, ką patvirtino skvernelis.

tik

neprileis prie lovio moteru ir maziau ju klausyk tai busi vyras......

tik

jei nori buti teisingas ir protingas nepasiduok socmafijai nes ji to tik laukia rink is /valstieciu/ su /konservais/ irgi atsargiau 1 zodziu nebuk bailys nes kitaip pralaimesim visi nes jau dabar sedim dugne zinoma ne visi nes tie tavo pagalba ir toliau ruosiasi tavo rankomis valdyti padeti o tam ir reikalingas teisingumo m. ir ko gero svarbiau negu finansu ir ukio..........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS