S. Skvernelis apie siūlymą skiepijimą skatinti finansais: 50 eurų nepaslėps žmogaus baimių | Diena.lt

S. SKVERNELIS APIE SIŪLYMĄ SKIEPIJIMĄ SKATINTI FINANSAIS: 50 EURŲ NEPASLĖPS ŽMOGAUS BAIMIŲ

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis abejoja, ar Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos parlamentaro Aurelijaus Verygos siūlymas finansinėmis priemonėmis senjorus skatinti pasiskiepyti duotų norimą rezultatą.

„Nemanau, kad tai kažką labai pakeistų, nes šiuo metu jau yra susiformavęs tam tikras nusistatymas. Dabar pakeisti žmogaus nusistatymą, jeigu jis bijo skiepytis dėl to, kad jis numirs dėl kokio nors trombo, tai gavus 50 eurų jis savo tą baimę tokiu būdu kažkur paslėps arba dėl 50 eurų aukos savo įsivaizduojamą gyvybę ar sveikatą? Manau, kad tikrai ne“, – ketvirtadienį Seime atsakinėdamas į žurnalistų klausimus, teigė S. Skvernelis.

Ekspremjero vertinimu, tokie „valstiečių“ siūlymai kaip tik gali paskatinti dalį žmonių neskubėti vakcinuotis, taip laukiant galimybės kartu gauti finansinę išmoką.

„Manau, kad dalis pasinaudos tiesiog ir palauks išgirdę tokią žinią, kad gal kažką dar duos už tai. Bet nemanau, kad šioje vietoje finansinė paskata būtų esminė tiems žmonėms, kurie abejoja“, – mano S. Skvernelis.

ELTA primena, kad LVŽS šešėlinė Vyriausybė rugpjūčio viduryje pateikė siūlymą skirti vienkartines išmokas vyresnio amžiaus žmonėms, kurie pagal gydytojų rekomendacijas pasiskiepys nuo COVID-19.

Pagal įstatymo projektą, teisę į vienkartinę išmoką, kurios dydis – 100 eurų, 65 metų ir vyresni asmenys įgyja tuomet, jei jie po 2021 metų rugpjūčio 16 dienos pasiskiepija pagal visą vakcinacijos schemą viena iš Europos Sąjungoje registruotų vakcinų nuo COVID-19.

Ketvirtadienį A. Veryga atmetė nuogąstavimus, kad jo siūlymas gali paskatinti dalį žmonių delsti pasiskiepyti, kadangi jie lauktų, kada bus pradedamos mokėti tokios išmokos. „Valstietis“ pabrėžė, kad, pagal jo siūlomą projektą, išmokas gautų ir dalis tų, kurie nusprendė pasiskiepyti dar iki įstatymo priėmimo.

„Pačiame projekte numatyta, kad ta kompensacija būtų taikoma nuo to momento, kada yra pasiūlytas projektas. T. y. nuo rugpjūčio 16 d., kad tikrai neatsitiktų, kad žmonės lauks, kol bus priimtas įstatymas. Yra saugiklis tam“, – tikino A. Veryga.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Žilvinas Ručys

skvernelis yra parazitas , kuris su gauja iš seimo ir veryga , sam , esc , vsd , nesiėmė veiksmų kad virusas nepatektu į šalį o spekuliantai nesipelnytų , ir atlaisvino sienas kad virusas lengvai patektu į šalį ir būtu užkrečiami ir žudomi žmonės .

Klaipėdietė

Jums truksta smegenų po skiepų jai pasidarėte ir norite kad visa Lietuva būtų be smegenų Kas protingas o be paso mes ir už 50eurų norite papirkti o gal aukcijoną padarykyte gal daugiau

Pensininkas

Nesiskiepysiu nei už 100, nei už 200 Eu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS