Premjeras giria J. Narkevičių: dirba gerai, ieškosime, kas norėjo jo galvos | Diena.lt

PREMJERAS GIRIA J. NARKEVIČIŲ: DIRBA GERAI, IEŠKOSIME, KAS NORĖJO JO GALVOS

Baigiantis Seimo kadencijai bei dabartinio Ministrų Kabineto darbui, premjeras Saulius Skvernelis teigia nelaikantis klaida sprendimo susiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių palikti užimtame poste. Pasak premjero, tam, kad būtų atleistas ministras, nepakanka vien fakto, jog jam nepasitikėjimą pareiškė prezidentas.

„Norint, kad būtų atstatydintas ministras, reikia prarasti ne prezidento, pirmiausiai, reikia prarasti ministro pirmininko pasitikėjimą. Ministras dirba gerai, daro darbus, nematau šiam ministrui šiandien jokių priekaištų – nei teisinių, nei kitokių. Tuo labiau, kad dauguma bandymų paveikti šį ministrą subliūško. Mes tikrai laukėme ir STT tyrimo pabaigos, tikiuosi, kad bus padėtas taškas ir tuomet galėsime grįžti retrospektyviai, kas ministro galvos norėjo“, – interviu delfi.lt teigė premjeras.

Norint, kad būtų atstatydintas ministras, reikia prarasti ne prezidento, pirmiausiai, reikia prarasti ministro pirmininko pasitikėjimą.

Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) deleguotą ministrą jis gali tik pagirti už atliktus darbus.

„Negali vien tik emocija, patinka – nepatinka vadovautis. Yra galiausiai atsakomybė ir prieš valstybę, ir prieš Vyriausybę, yra ir konkretūs darbai. O darbai, tai, ką daro ministras, manęs kol kas nenuvylė (...), manau, kad ministras pabaigs kadenciją sėkmingai“, – apibendrino S. Skvernelis.

ELTA primena, kad po virtinės viešojoje erdvėje dėmesio sulaukusių skandalų, kuriuose figūravo J. Narkevičius, prezidentas Gitanas Nausėda susisiekimo ministrui pareiškė nepasitikėjimą ir viešojoje erdvėje ne kartą išsakė raginimus atleisti, pasak jo, nekompetentingą ir „lengvai tampomą už virvučių” politiką iš einamų pareigų.

Savo ruožtu ministrą prezidentui teikęs premjeras šalies vadovo reiškiamos kritikos J. Narkevičiui pernelyg nesureikšmino ir apie galimybę, kad ministras gali būti keičiamas kitu, viešai svarstyti net nesiryžo. Kaip tuomet tvirtino premjeras, atleisti J. Narkevičių nėra jokio teisinio pagrindo. Tuo metu opozicija aiškino, kad premjero rankos surištos, esą valdančiosios daugumos stabilumui esminė LLRA-KŠS principingai nesutinka patraukti iš posto J. Narkevičiaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Viskas bus gerai “tipo”

Vienas kita save gina, vienas kita save giria, cia dar ir zmonos isisuka ragindamos balsuoti uz situos korumpuotus smikius. Tikrai, kad viskas gerai.

koks liūdesys apima

Koks liūdesys apima skaitan komentarus, akd Jerunda yra OK. :( OK kai taškomi tavo pinigai, OK kai kiaulės akim tau sakoma ne tavo reikalas?.. OK kai tave pukina per šikną, o tu sakai "OI, ČIA OK"???

Anonimas

Tegul strbas pats ieškosi darbo greitai baigsis jo dienos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS