S. Skvernelis: istorija dėl M. Navickienės vyro ir „Foxpay“ skamba nelabai gražiai | Diena.lt

S. SKVERNELIS: ISTORIJA DĖL M. NAVICKIENĖS VYRO IR „FOXPAY“ SKAMBA NELABAI GRAŽIAI

Viešojoje erdvėje keliant vis daugiau klausimų dėl finansinių technologijų įmonės „Foxpay“, kurioje dirbo socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės vyras, laimėtų viešųjų pirkimų, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad istorija „skamba nelabai gražiai“. Anot jo, reikėtų ir konkrečių atsakymų iš ministrės dėl jos santykio su už finansinius nusikaltimus anksčiau kalėjusiu Vilhelmu Germanu.

„Skamba viešoje erdvėje nelabai gražiai ir panašu, kad ministrė pradeda painiotis, pildyti įvairiausius savo duomenis, atsakymus, koreguoti deklaracijas. Reikėtų išgirsti konkretų atsakymą, ką ministrė pateikė premjerei. Bet greičiausiai, mums reikėtų išgirsti Seime, matyt bus galimybė inicijuoti ministrės atvykimą į Seimą ir iš tribūnos atsakyti į klausimus“, – antradienį Seime žurnalistams teigė S. Skvernelis.

„Man atrodo, kad klausimai yra rimti. Tai rodo ir institucijų atliekami tyrimai. (...) Institucijos visada turi kontroliuoti taip, kaip yra reglamentuota jų veikla, bet natūralu, kad klausimai yra ir jie aktualūs vien dėl to, jog ne viena institucija atlieka tyrimus“, – pažymėjo jis.

Sekmadienį naujienų portalas 15min.lt paskelbė, jog su „Foxpay“ susijusios „iSun“ grupės veikloje aktyviai dalyvavo už finansinius nusikaltimus kalėjęs V. Germanas, anksčiau žinomas Viliaus Židelio pavarde. Jis yra „iSun“ steigėjos, valdybos pirmininkės bei vienintelės „Foxpay“ savininkės Ievos Trinkūnaitės sugyventinis.

Tuo metu M. Navickienės sutuoktinis Mindaugas Navickas „Foxpay“ valdyboje dirbo nuo 2022 metų. Taip pat jis nuo praėjusių metų pabaigos iki šių metų pradžios buvo šios įmonės direktoriumi. Visgi, Lietuvos bankui pradėjus tyrimus, M. Navickas pasitraukė iš „Foxpay“ valdybos.

Institucijos visada turi kontroliuoti taip, kaip yra reglamentuota jų veikla, bet natūralu, kad klausimai yra ir jie aktualūs vien dėl to, jog ne viena institucija atlieka tyrimus.

Kaip rašoma 15min.lt publikacijoje, V. Germanas bei M. Navickas priiminėdavo įmonių grupės „iSun“ kertinius darbuotojus ir padalinių vadovus.

Taip pat M. Navickui priklauso 3 proc. „iSun Lithuania“ akcijų, o M. Navickienės naujausioje interesų deklaracijoje nurodoma, kad jis yra vadovavęs ir kitoms su I. Trinkūnaite ir V. Germanu susijusioms įmonėms – „Swiss wealth management“, „GlobalPass“ ir „Swissmoney“.

Pati M. Navickienė portalui 15min.lt teigė, kad su V. Germanu nebendrauja. Anot ministrės, paskutinį kartą su juo matėsi praėjusių metų vasarą.

Portalo duomenimis, V. Germanas bent tris kartus buvo teisiamas už sukčiavimą ir už šiuos nusikaltimus kalėjo bent keletą metų. Nuo jo veiksmų yra nukentėjusios įmonės „Mineraliniai vandenys“, „Eugesta“, „Danske Bank“, „West Express“.

Lietuvos bankas vykdo „Foxpay“ patikrinimą. Įmonės atžvilgiu yra pradėta Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatyme numatyta vertinimo procedūra. Kad ji vis dar vyksta patvirtino Vyriausybės spaudos tarnyba.

Kilus abejonių dėl finansinių technologijų įmonės „Foxpay“, generalinė prokurorė Nida Grunskienė pavedė Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) atlikti faktinių aplinkybių patikslinimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

dantu nesiepkite ir ,,,,,koncervu,,,,, nelieskite jie koncervai bet gal ju garantija jau pasibaige tuoj pasmirs jie isikibe su visom penkiom siaubas kodel jiems viskas galima

oi,oi,ar ne

ponulis ,,Igničio,,akcininkus įslaptino,kurių net Vėryga nežino,ką,,skaistuoli,,?

Juokiasi

puodas!? Kam jau kam,o Sauliukui - liezuvi deretu i subine susikisti!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS