S. Skvernelis: karantinas, atsižvelgiant į situaciją šalyje – per griežtas | Diena.lt

S. SKVERNELIS: KARANTINAS, ATSIŽVELGIANT Į SITUACIJĄ ŠALYJE – PER GRIEŽTAS

Kai kurie Vyriausybės taikomi karantino ribojimai yra pertekliniai, o pats karantinas, atsižvelgiant į situaciją šalyje – per griežtas, sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narys, buvęs premjeras Saulius Skvernelis.

„Visgi kai kuriais atvejais tikrai yra stiprūs perlenkimai. Tai yra skirtinga situacija nuo pavasario, nuo kovo mėnesio, ką darė mes ir iš esmės visos valstybės, nes tuomet nebuvo aišku, nei kas čia per virusas, nei kaip su juo kovoti, nei kaip gydyti pacientus. Dėl to buvo pasirinktas tradicinis virusinių, infekcinių ligų užkardymo kelias – tai yra griežtas karantinas“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė jis.

Kaip teigė S. Skvernelis, „ir griežto karantino neapibrėžtumas, ir judėjimo ribojimas tarp savivaldybių tikrai atrodo nelogiškai šiuo metu“.

Ir griežto karantino neapibrėžtumas, ir judėjimo ribojimas tarp savivaldybių tikrai atrodo nelogiškai šiuo metu.

„Bet Vyriausybė pasirinko tokį kelią, nes karantino atveju viską uždraudęs tu apsidraudi. Iš tikrųjų nėra įmanoma, kad tas (COVID-19 – ELTA) plitimas būtų, nes visa valstybė yra uždaryta. Bet mes ilgai taip nepragyvensime“, – sakė jis.

Anot ekspremjero, netikslinga buvo pasitelkti tokias pačias COVID-19 viruso plitimo užkardymo priemones, kokios buvo naudojamos pirmojo karantino pavasarį metu.

„Bet jau rudenį situacija visiškai kitokia buvo. Reikėjo į ją pažiūrėti ne taip, kad mes darykime tą patį, ką darė Vyriausybė pavasarį. (...) Šiuo atveju reikėjo atsižvelgti, ką ir mes pamatėme, kad kai kuriuos dalykus padarėme perteklinius, ypatingai kalbant apie smulkųjį ir vidutinį verslą, paslaugas, jų ribojimą, kur tikrai logikos reikėjo paieškoti. Ir dabar matome tuos pačius argumentus“, – tikino jis.

S. Skvernelis taip pat pažymi, kad parama sunkiai pasiekia nuo COVDI-19 pandemijos nukentėjusį verslą.

„Jei prisiminsite pavasarį, tada jau po dviejų savaičių buvo parama verslui, nors šiek tiek ne tokia sparti, (lyginant su tuo – ELTA), kokios emocijos ir aistros virė. Dabar kalbama apie antrą, trečią ketvirtą (pagalbos verslui – ELTA) paketą, bet kai pasižiūri, tai iš tikrųjų parama praktiškai nepasiekia verslo“, – kalbėjo jis.

Vyriausybė su pandemija tvarkosi chaotiškai

Ekspremjeras S. Skvernelis teigia kol kas besivadovaująs nusistovėjusia nuostata, kad pirmąsias 100 Vyriausybės darbo dienų reikėtų susilaikyti nuo griežtesnės jos veiklos kritikos. Visgi politikas neslepia, kad Vyriausybės darbo pradžioje galima pastebėti chaotišką tvarkymąsi su pandemija, jis taip pat mano, kad ministrų potencialas dirbti yra gana skirtingas.

„Kalbant apie Vyriausybę, tikrai laikotarpis sunkus, tai, manau, tas 100 dienų turi teisę dirbti be kritikos didesnės, stengiamės ir laikytis tos pozicijos“, – LRT radijui teigė S. Skvernelis.

Visgi ekspremjeras akcentuoja, kad 100 dienų laikotarpiui artėjant pabaigos link jau galima pasakyti, kad kol kas premjerės Ingridos Šimonytės vadovaujamai Vyriausybei sekasi permainingai.

„Iš esmės galima matyti, kad permainingai sekasi. Aš matau ir ministrės pirmininkės pastangas dideles, aš suprantu tikrai, į kokią poziciją, į kokią kėdę ji atsisėdo, pats bandau prisiminti prieš ketverius metus savo pradžią. Tai tikrai nėra paprastas dalykas kalbant ir apie Vyriausybės formavimą, ir apie Vyriausybės darbo pradžią“, – sakė jis.

Mes šiandien kartais matome labai chaotišką tvarkymąsi su pandemija, nelogiškų, niekuo nepagrįstų sprendimų.

S. Skvernelis teigia, kad Vyriausybei reikia susikoncentruoti į pandemijos valdymą, tačiau, pasak jo, kova su COVID-19   negali užgožti kasdienių valstybės poreikių.

„Mes šiandien kartais matome labai chaotišką tvarkymąsi su pandemija, nelogiškų, niekuo nepagrįstų sprendimų. (...) Iki kovo 10 d. turi būti ir pirminis Vyriausybės programos planas paskelbtas su konkrečiomis priemonėmis, nes dabar yra daug deklaracijų, daug neapibrėžtų dalykų. Tai bus galima tada užsiimti jau konstruktyviu požiūriu į Vyriausybės veiklą“, – sakė politikas.

Kadenciją baigęs premjeras mano, kad naujosios Vyriausybės ministrai turi skirtingą potencialą.

„Ministrai labai skirtingi yra ir iš esmės tas požiūris į jų personalijas prieš skiriant juos daugiau mažiau ir pasitvirtino, kas yra turintys potencialą, o kam gana sunkiai sekasi“, – sakė jis.

ELTA primena, kad Vyriausybė praėjusį trečiadienį sušvelnino karantino ribojimus: leido atnaujinti veiklą atskirą įėjimą iš lauko pusės turinčioms parduotuvėms, grožio salonams, kirpykloms.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

taigi per griežtas

paleiskim vadeles kaip rudenį prieš rinkimus buvote paleidę. Visi matė rezultatus.

\\\\\.../////

Ta pind'emija išgalvota,tai eilinis gripas.Suorganizuotas žmonijos apiplėšimas pasauliniu masu.

Būkite

ramūs. Baigsis Briuselio pinigėliai, baigsis ir karantinai. Kol yra ką dalinti ir dalintis, tol iš mūsų tyčiosis. Juk valdžia laukia direktyvų kaip išsireiškė premjerė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS