S. Skvernelis: kitos Seimo frakcijos yra valdomos diktatoriškais būdais | Diena.lt

S. SKVERNELIS: KITOS SEIMO FRAKCIJOS YRA VALDOMOS DIKTATORIŠKAIS BŪDAIS

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad nė vienas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Seimo frakcijos narys nebuvo išmestas.

„Mūsų frakcijoje aš nepamenu, kad būtų bent vienas išmestas“, - „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė S. Skvernelis, paklaustas, ar greitu laiku reikėtų tikėtis kritikos jam ir „valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui pažėrusio Mindaugo Puidoko išmetimo iš frakcijos.

Pasak premjero, paskutinis frakciją palikęs Seimo narys Justas Džiugelis sprendimą pasirinko pats.

„Džiugelis pats pasirinko sprendimą, tikrai nė vienas frakcijos narys nebuvo pašalintas, ir aš tą patį galiu pakartoti, ką sakiau - gaila kiekvieno frakcijos nario, kurie pasitraukia, kurie priima kitokį sprendimą. Bet vėlgi - žmonės pasirenka sprendimus patys“, - teigė jis.

Kalbant apie kitas frakcijas, kur yra numatyti būtini balsavimai, kur surašomi taškiukai, pliusiukai, minusiukai, kaip Seimo nariai frakcijoje turi balsuoti.

Pasak S. Skvernelio, skirtingai nei LVŽS, kitos Seimo frakcijos yra valdomos diktatoriškais būdais.

„Kalbant apie kitas frakcijas, kur yra numatyti būtini balsavimai, kur surašomi taškiukai, pliusiukai, minusiukai, kaip Seimo nariai frakcijoje turi balsuoti. Kada išreiškiama kita nuomonė, jos reikalaujama atsižadėti arba atsiimti savo parašą. Tai tikrai kitos frakcijos yra valdomos diktatoriškais būdais“, - kalbėjo S. Skvernelis.

ELTA primena, J. Džiugelis iš LVŽS frakcijos pasitraukė po to, kai įsivėlė į žodžių karą su R. Karbauskiu. Konfliktas tarp LŽVS lyderio ir J. Džiugelio įsižiebė dar vasarą, kuomet dabar frakciją palikęs politikas R. Karbauskį pavadino „patologiniu melagiu“. Reaguodamas į tokius kolegos komentarus partijos vadovas tuomet žurnalistus tikino, kad J. Džiugelio buvimas frakcijoje yra „tik laiko klausimas“.

„Valstiečių“ frakciją paliko keturi parlamentarai: Povilas Urbšys, Bronius Matelis, J. Džiugelis, Dovilė Šakalienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Sita menta jei per klaida isrinktu tai turetume tikra diktatoriu

Skvernui

tiksliai su boshka negerai...

Liaudies ismintis

Sako,kad blogas paukstis i savo lizda sika. Matelis.Dziugelis ir Povilas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS