S. Skvernelis kritikams dėl COVID-19: siūlykite, ką kitaip reikia daryti | Diena.lt

S. SKVERNELIS KRITIKAMS DĖL COVID-19: SIŪLYKITE, KĄ KITAIP REIKIA DARYTI

Premjeras Saulius Skvernelis nepriima prezidentų Dalios Grybauskaitės bei Gitano Nausėdos valdantiesiems reiškiamos kritikos dėl pasyvumo reaguojant į augančius užsikrėtimų koronavirusu skaičius Lietuvoje.

Jo teigimu, kadenciją baigusios prezidentės D. Grybauskaitės nuomonės jis apskritai nevertina, o dabartinis šalies vadovas G. Nausėda, pasak jo, pats atsisakė parodyti lyderystę, net kai tai jam buvo siūloma padaryti.  

„Buvusios vadovės net nevertinsiu. Jos pozicija visada būdavo stebėti reiškinius būnant krūmuose ar iš šalies ir tik po to komentuoti. Todėl net nevertinu. O dabartinis šalies vadovas. Tai jis turėjo... Mes ir siūlėme, ir progų buvo tą lyderystę pademonstruoti. Bet visada galiausiai buvo pasakoma, kad tai yra Vyriausybės kompetencija. Tad Vyriausybė savo kompetencijos ribose ir dirba. Tokia yra prezidento nuomonė, o mūsų yra kasdienis darbas“, – Eltai teigė S. Skvernelis, komentuodamas antradienį abiejų prezidentų išsakytus teiginius, kad valdžia nesiima ryžtingesnių priemonių kovoje su pandemija.

Pasak S. Skvernelio, kelia abejonių ir Jaunųjų medikų asociacijos bei Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos šią savaitę deklaruoti raginimai prezidentą G. Nausėdą bei Vyriausybę ryžtingiau reaguoti į COVID-19 sukeltą krizę.

Buvusios vadovės net nevertinsiu. Jos pozicija visada būdavo stebėti reiškinius būnant krūmuose ar iš šalies ir tik po to komentuoti.

„Sunku vertinti tokius pasakymus, kai dar prieš kelias savaites kalbėta, kad per griežtai buvo...“, – Eltai teigė jis.

„Kažkokie jaunieji medikai kreipėsi į prezidentą – tai tegul ir demonstruoja lyderystę. Mes nesame prieš. Tačiau vien pasakyti, kad reikia demonstruoti lyderystę yra nulis. Išeikite su iniciatyvomis, su konkrečiais siūlymais... Tie siūlymai turėtų būti paremti statistika, duomenimis, ekspertų duomenimis. Be jokių abejonių – tada mes girdime ir įsiklausome, ir pasakysime, kad nieko nesugebame daryti“, – aiškino S. Skvernlelis.

Netiki opozicijos potencialu po rinkimų perimti valdymą

Galiausiai premjero kritikos teko ir opozicijai, kurios potencialu po Seimo rinkimų perimti situacijos kontrolę dėl koronaviruso šalyje, S. Skvernelis teigė smarkiai abejojąs.

„Žmonės, kurie pretenduoja valdyti valstybę ir formuoti Vyriausybę apskritai, neturi nei supratimo, nei matymo, nei plano, ką reikia daryti. Besiblaškydami rinkiminėse kampanijose pasako, kad viskas tada buvo labai blogai, kad dabar irgi blogai, nes yra ne taip, kaip tada buvo. Tokiame vertinime aš pasigendu ir profesionalumo, ir kažkokių minčių bei paties plano turėjimo. Tačiau palikime visa tai spręsti ateičiai. Jeigu Lietuvos žmonės nusprendė, kad jie formuos Vyriausybę, tai jie galės demonstruoti savo gebėjimus“, – teigė premjeras.  

ELTA primena, kad komentuodamas valdančiųjų sprendimus dėl koronaviruso, G. Nausėda teigia, kad po pirmosios koronaviruso bangos šalyje įsivyravo „nusiraminimo nuotaikos“, kurios lėmė atsipalaidavimą ir itin stiprų antrąjį viruso proveržį.

Tuo tarpu kadenciją baigusi prezidentė D. Grybauskaitė mano, kad po Seimo rinkimų valdžia imsis jau iš dalies pavėluotų priemonių situacijai dėl koronaviruso plitimo suvaldyti. Anot jos, Jaunųjų medikų asociacijos ir Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos deklaruoti raginimai prezidentą G. Nausėdą bei Vyriausybę ryžtingiau reaguoti į COVID-19 sukeltą krizę yra ganėtinai taiklūs.

„Sprendimai yra būtini, nes mes žinome, kad ligoninėse COVID-19 lovų praktiškai nebėra, jau yra mažinamos planinės paslaugos ir atlaisvinami kai kurie skyriai. Tai yra tie signalai, į kuriuos valdžia turėjo atkreipti dėmesį jau seniai“, – antradienį žurnalistams teigė D. Grybauskaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (45)

Daktaras

premjerui reikia poilsio- nes turetu pasaugoti savo sveikata . Generini ministra uz medicinos totalini suzlugdyma- na rastriel stalinas pasiustu. Nesiseka karvauskinei shaikai valdyti kovid situacijos- ne i savo vezima atsisedo pries keturis metus.

Anonimas

pirma siulau ATLAISVINTI KEDE !

tai

> jo Galite ką nors pasiūlyti protingo ar tik loti iš krūmų?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS