S. Skvernelis: kritikuojantys V. Sinkevičiui siūlomą postą nesuvokia situacijos | Diena.lt

S. SKVERNELIS: KRITIKUOJANTYS V. SINKEVIČIUI SIŪLOMĄ POSTĄ NESUVOKIA SITUACIJOS

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad tie, kurie skeptiškai vertina ekonomikos ir inovacijų ministrui Virginijui Sinkevičiui siūlomą aplinkos ir vandenynų eurokomisaro postą, tiesiog nesuvokia situacijos.

Pasak jo, tai yra puikus portfelis, nuo kurio prerogatyvoje esančios srities valdymo priklausys ir visuomenės gerovė.

„Mes matome kažkokius bandymus kažkokiu būdu, su išoriniais patarimais kabutėse padėti ministrui... kalbant apie portfelio svarbą – nesuvokimas ir nesupratimas yra kai kurių pasisakymų“, – kalbėjo jis, pabrėždamas, kad tai labai svarbus EK postas.

„Tai puikus portfelis, kalbant apie artimiausių 5 – 10 metų perspektyvą, klimato kaita, aplinkosauga – tai yra naujosios pirmininkės darbotvarkė numeris vienas“, – po Vyriausybės posėdžio sakė S. Skvernelis. Jo teigimu, apie klimato kaitą Lietuvoje vis dar per mažai kalbama.

„Mes šiandien šalyje per mažai skiriame tam dėmesio, nesusimąstome, nes turime kitų problemų. Bet ateityje nuo to priklausys mūsų visų gyvenimo kokybė, trukmė ir komfortas“, – apibendrino premjeras.

Antradienį paaiškėjo, kad V. Sinkevičiui Europos Komisijoje turėtų atitekti aplinkos ir vandenynų portfelis.

Jei V. Sinkevičiaus kandidatūra bus patvirtinta, jis bus ketvirtasis eurokomisaro pareigas einantis Lietuvos pareigūnas – iki šiol eurokomisarais yra buvę Algirdas Šemeta, Dalia Grybauskaitė ir dabartinę kadenciją baigiantis Vytenis Povilas Andriukaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

.

Ramiai. Jokių debatų. Dirbti reikia , nepaisant nieko.

patys sau kenkiam pavydejimu,

nepavydekit ,nu ir zmogeliai,bjauru ir ziureti,saunuolis ,pirmyn,

O juk taip ELEMENTARU :

visus kritikus graužia PAVYDAS !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS