S. Skvernelis: nauji valdantieji turėtų pagalbos kreiptis „civilizuotai“ | Diena.lt

S. SKVERNELIS: NAUJI VALDANTIEJI TURĖTŲ PAGALBOS KREIPTIS „CIVILIZUOTAI“

Premjeras Saulius Skvernelis tikina teigiamai vertinantis naujai išrinktų valdančiųjų steigiamas dvi darbo grupes, kurių uždavinys – įvertinti Vyriausybės pateiktą 2021 metų valstybės biudžetą bei koordinuoti koronaviruso pandemijos valdymą.

Ministras pirmininkas teigia, kad naujai išrinktiems valdantiesiems paprašius pagalbos dabartinė Vyriausybė būtų pasiruošusi ją suteikti.

„Teigiamai vertinu. Iš tikrųjų vienas iš pagrindinių darbų bus naujajai Vyriausybei įsivesti į finišo stadiją, kalbant apie valstybės biudžeto priėmimą. Tai yra tiek Vyriausybei, tiek naujai valdančiajai daugumai didžiulis iššūkis ir pasiruošti, vertinti, ar atitinka programines nuostatas valdančiosios daugumos“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje teigė S. Skvernelis.

Ministro pirmininko teigimu, naujų valdančiųjų įsteigta darbo grupė, kurios tikslas yra įvertinti dabartinės Vyriausybės pateiktą biudžetą, yra suburta pačiu laiku ir yra prasminga.

S. Skvernelis taip pat neslepia teigiamai vertinantis ir iniciatyvą suburti už pandemijos koordinavimą atsakingą grupę. Premjeras tikina, kad, jeigu naujai išrinktiems valdantiesiems prireiks dabartinės Vyriausybės pagalbos, ji bus tikrai suteikta.

Dar kartą galiu pakartoti, kad esame pasirengę civilizuotai perduoti visą savo sukauptą patirtį.

„Kalbant apie pandemijos valdymą, tai irgi perėjimas turi būti. Dar kartą galiu pakartoti, kad esame pasirengę civilizuotai perduoti visą savo sukauptą patirtį. Galima vertinti, ar ji tinkama-netinkama, tobulinti, bet tikrai esame atviri. Nesinorėtų, kad į tą siūlymą, kuris buvo sveikatos apsaugos ministro pareikštas, būtų sureaguota, švelniai tariant, keistai, lyg bando ministras atsakomybę nusimesti“, – akcentavo S. Skvernelis.

„Vyriausybė tikrai dirbs iki paskutinės dienos ir paskutinės valandos pagal suteiktus įgaliojimus. Taip, kad esame tikrai pasiruošę civilizuotai bendradarbiauti pačiu aukščiausiu lygmeniu“, – pridūrė ministras pirmininkas.

Visgi premjeras pabrėžia, kad naujieji valdantieji turėtų pagalbos kreiptis „civilizuotai“.

„Keistai atrodo, kada bandoma vieną ar kitą informaciją gauti iš kanceliarijos specialistų. Tiesiog reikėtų bendrauti civilizuotai – per administraciją, per vadovus. Jeigu toks poreikis bus, pagalba bus visapusiškai suteikta“, – sakė S. Skvernelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ogi

pasiulymas nutiesti lygu asfalta nuo seimturgelio iki kaleimo kad ramia i be streso ir kratymo butu nugabenti ir MM nereiketu daugiau moket ju rentos o ant K davinio sumesim?...

Grandrapi so vid 19

Sauliuk. Turėtum kitiems sumokėti, kad jie pagalvotų apie pagalbos į tave ar Ramūnėlį kreipimąsį

SUSIJUSIOS NAUJIENOS