S. Skvernelis netiki I. Šimonytės pareiškimais: trąšų istorija bus su „laiminga pabaiga“ | Diena.lt

S. SKVERNELIS NETIKI I. ŠIMONYTĖS PAREIŠKIMAIS: TRĄŠŲ ISTORIJA BUS SU „LAIMINGA PABAIGA“

  • 19

Ekspremjeras Saulius Skvernelis netiki, kad Ingrida Šimonytė gali antradienį paskelbti apie visos Vyriausybės pasitraukimą. Jo manymu, to nepadarys ir atskiri Ministrų Kabineto nariai. Parlamentaro teigimu, dešinieji tikslingai kelia įtampą, tad istorija dėl nesustojusio „Belaruskalij“ trąšų tranzito, akcentuoja jis, pasibaigs su „laiminga pabaiga“.

„Bandoma sukurti dramą, kuri, pamatysite šiandien, labai aiškiai pasibaigs su laiminga pabaiga. Valdančiųjų pastangomis bus priimtas biudžetas, ministrai toliau sėkmingai dirbs, premjerė taip pat tęs darbą ir visi galėsime laimingai laukti šventų Kalėdų“, – Seime žurnalistams prognozavo S. Skvernelis.

„Kiekviena drama užgožia mažesnes drameles. Su tuo skandalu, kai ministrai tikrai apsikiaulino, sukelta drama ir apie juos nekalba, kas čia dabar bus, ar Vyriausybė išliks, ar premjerė liks. Yra toks žanras. Ir kartu gerai yra konsoliduoti savo koalicijos partnerius. Dabar yra monolitinė dauguma, kuri atliks tą darbą, kurį ir turi padaryti, ir dienos pabaigoje, o gal net anksčiau turėsime pabaigą“, – svarstė S. Skvernelis.

Valdančiųjų pastangomis bus priimtas biudžetas, ministrai toliau sėkmingai dirbs, premjerė taip pat tęs darbą ir visi galėsime laimingai laukti šventų Kalėdų.

Premjerė I. Šimonytė antradienį ketina pateikti savo sprendimus dėl užsienio reikalų bei susisiekimo ministrų. Pastarieji dėl nenutrūkusio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą jau įteikė jai atsistatydinimo pareiškimus. Ministrė pirmininkė LRT laidai „Dienos tema“ pirmadienį neatmetė galimybės, kad, reaguojant į krizę, kuri kilo dėl nesustojusio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą, gali pasitraukti visa Vyriausybė.

Ministrai apie pasitraukimą prakalbo ir prašymus atleisti iš einamų pareigų pasirašė reaguodami į tai, kad pastarąją savaitę įsigaliojus Jungtinių Amerikos Valstijų sankcijoms Baltarusijos valstybinei kalio trąšų gamintojai „Belaruskalij“, šios įmonės produkcijos tranzitas per Lietuvą nesustojo.

Kritiką Vyriausybei dėl nesustojusio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą penktadienį išsakė ir prezidentas Gitanas Nausėda. Jis teigė, kad apie pasiruošimą trauktis paskelbę ministrai kitose šalyse jau būtų pasitraukę, o ne lauktų premjerės įvertinimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Birutė

Kaip gali pasitraukti dar neišpyldė lbgt ištvirkėlių,narkomanų norus,tačiau artėja Šv.Kalėdos tai kaip liks be dovanėlių.Gėda turėti tokią vyriausybě apsišyko iki pat ausų.

chi - juokas

Matyt ir pats yra nagus prikišęs prie trąšų ir komtrabandos

Nuomonė

Pasicirkins , pasitampys Šimonito su tais dviem liandzbergiukais ir viskas pasibaigs laimingai, kaip Saakašvilio "badavimas"...net neabejoju.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS