S. Skvernelis pripažino: klaidų pridaryta, buvome per dideli optimistai | Diena.lt

S. SKVERNELIS PRIPAŽINO: KLAIDŲ PRIDARYTA, BUVOME PER DIDELI OPTIMISTAI

Premjeras Saulius Skvernelis pripažino, kad jo vadovaujama Vyriausybė neišvengė klaidų.

„Mes buvome per dideli optimistai“, – sakė premjeras portalui interviu delfi.lt. Vyriausybės vadovas kaip klaidą traktuoja ir tai, kad valdantieji, pasak jo, be reikalo vienu metu užsimojo įgyvendinti 6 struktūrines reformas valstybėje.

„Galbūt vienas didžiausių mūsų Vyriausybės trūkumų – mes buvome per dideli optimistai. Pradėjome tvarkyti vienu metu pakankamai daug sričių. Vien užpraėjusiais metais pradėjome 6 struktūrines reformas. Jeigu mes būtume turėję kasmet vieną ar dvi – būtų galbūt sėkmingesnis reformų įgyvendinimas“, – aiškino S. Skvernelis.

Kai tie pokyčiai paliečia žmogų, kuris ten dirba, tuomet sakoma, kad nebereikia jokių pokyčių.

Premjero teigimu, Vyriausybė darbo pradžioje klaidingai manė, kad inicijuojamoms reformoms pasipriešinimo neturėtų būti.

„Tikrai per daug užsibrėžėme, mes galvojome, kad visi suprantama, jog reikia pokyčių, bet kai tie pokyčiai paliečia žmogų, kuris ten dirba, tuomet sakoma, kad nebereikia jokių pokyčių“, – teigė jis.

Ribotas laikas, pabrėžė S. Skvernelis, buvo kitas reikšmingas veiksnys, lėmęs ne visada teisingus valdančiųjų sprendimus.

„Mes neturėjome labai daug laiko gaišti ir 3 ar 4 metus diskutuoti, svarstyti ir tada įgyvendinti. Laikas yra ribotas, reikėjo daryti, reikėjo priimti sprendimus – ne visada jie buvo patys teisingiausi, aš tą pripažįstu, ir klaidų pridaryta yra“, - apibendrino premjeras.  

S. Skvernelio vedama Vyriausybė ėmėsi vykdyti struktūrines reformas švietimo, sveikatos, mokesčių, pensijų, inovacijų, šešėlinė ekonomikos srityse.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

...

Oh: "Vien užpraėjusiais metais pradėjome 6 struktūrines reformas" - na, fūražkės nešiojimas proto neprideda; užtat savo Trojos arkliu PUIKIAI sumanipuliavo didysis š'Matininkas iš Tvartelio. Juk AIŠKU kad vienu metu primetus DAUG darbų nė vienas iš jų nebus sėkmingai atliktas, o tie kurie pabandė nors ką daryt liks sukompromituotais: "Daug norėjo, bet viskas tik norais baigės"... deja, Ramūniukui nepakako proto tokiu furažiniu sabotuotoju atsikratyt, jis IR TOLIAU 'valstiečiams' KENKIA! (juk ir šis 'prisipažinimas' - TIK dėmesio atitraukimo manevras: "Nemuškit atgailaujančio!").

aaa

nesako. kad atsidure prie LOVIO, ir nezinojo, ka daryti ?????.., skvernai, skvernai...CCCP tu vaike.... :)

ne tik

mentas, bet ir triochala...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS