S. Skvernelis sako matantis poreikį peržiūrėti sveikatos reformą | Diena.lt

S. SKVERNELIS SAKO MATANTIS POREIKĮ PERŽIŪRĖTI SVEIKATOS REFORMĄ

Opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ vadovas Saulius Skvernelis sako matantis poreikį peržiūrėti sveikatos reformą.

„Be abejo, reikėtų kardinaliai peržiūrėti ir tikrai aš asmeniškai nepritariu daugeliui veiksmų, kurie yra padaryti, ypatingai apie ligoninių atskirų skyrių uždarymą, tai reikėtų iš esmės tikrai peržiūrėti ir priimti sprendimus“, – Žinių radijui penktadienį kalbėjo S. Skvernelis.

Sveikatos reformą jis vadino neapibrėžta ir pridūrė, kad ji medikus „verčia keisti darbą ir eiti dirbti į tas ligonines, kuriose yra stabilu“.

„Pagrindinės priežastys dėl ko medikai ir palieka ligonines, nes dauguma mažųjų miestų rajonų ligoninių tampa nebe gydymo įstaigos, o slaugą teikiančios ir minimalią pagalbą“, – tvirtino politikas.

Liepos pradžioje Zarasų ligoninę paliko 12 medikų ir vadovas. Savo ruožtu Raseiniuose dalis medikų, abejodami konkurso į ligoninės direktoriaus vietą skaidrumu, pateikė prašymus išeiti iš darbo. Buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, jog dėl to kalta sveikatos reforma.

Tuo metu Vilniaus Centro polikliniką per pirmą šių metų pusmetį palikus 40 darbuotojų, iš pareigų atleistas jos vadovas.

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija pirmadienį kreipėsi į šalies pareigūnus ragindama stabdyti sveikatos tinklo priežiūros reformą bei pradėti išsamų ir viešą jos svarstymą, atlikti įrodymais grįstą vertinimą.

Anot partijos, „pirmieji pokyčių įgyvendinimo žingsniai rodo ne siekį gerinti gyventojų sveikatą, trumpinti eiles bei artinti gydymą prie paciento, o sveikatos bei kitų paslaugų teikimo rajonuose siaurinimą, vedantį link gydymo įstaigų uždarymo, medikų atleidimo iš darbo“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

SS \\\\\.../////

Turi "nuostabias" akis tai peržiūrėk,ar ne nuo tavęs ir v'Rygos sveikatos priežiūros griovimo pradžia,o dulkia'Galvis jūsų "žygio" tęsinys,tik nežinia,kas tą nesąmonę sustabdys?

SKVERNELI !-- kur buvai ?

kai pritarėte reformai -- tai rodo , kai priimami reformų įstatymai- m i e g a t e -- tad yra ir jūsų kaltės, bloginant ŽMONIŲ gyvenimą

Saulius

Tai jis ne mentas o medikas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS