S. Skvernelis siūlymą dėl mokamų darbuotojų testų vertina skeptiškai: kodėl neieškoma kompromiso? | Diena.lt

S. SKVERNELIS SIŪLYMĄ DĖL MOKAMŲ DARBUOTOJŲ TESTŲ VERTINA SKEPTIŠKAI: KODĖL NEIEŠKOMA KOMPROMISO?

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis tvirtina neketinąs palaikyti valdančiųjų iniciatyvos įvesti mokamą testavimą nuo COVID-19 nepasiskiepijusiems darbuotojams.

„Skeptiškai vertinu. Aš siūliau, kalbėjomės ir su valdančiaisiais, kad ieškotų kompromiso ir padarytų bent tą pereinamą laikotarpį, kada didesnę atsakomybę turėtų prisiimti darbdavys. Darbdavys tikrai turi galimybių su savo darbuotojais kalbėtis, juos motyvuoti, siekti, kad jie vakcinuotųsi“, – antradienį Seime atsakydamas į žurnalistų klausimus sakė S. Skvernelis.

Ekspremjeras mano, kad Ingridos Šimonytės Ministrų Kabinetas pasirinko eiti lengviausiu keliu, tačiau toks sprendimas, politiko nuomone, turės neigiamų pasekmių.

Testų kainos didelės, tie žmonės galbūt pasitrauks į „pogrindį“, nebus testavimo, nebus atsekamumo. Tai turėsime atvirkščią rezultatą.

„Dabar vėlgi tokia paprasčiausia išeitis – užmesti prievolę ant darbuotojo, kuris turėtų testuotis. Testų kainos didelės, tie žmonės galbūt pasitrauks į „pogrindį“, nebus testavimo, nebus atsekamumo. Tai turėsime atvirkščią rezultatą“, – tikino jis.

Frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas pabrėžė, kad šio įstatymo palaikyti jis neketina, kadangi tokius įstatymus valdantieji turėtų priiminėti „savo balsais“. Jo vertinimu, projektas dėl mokamo testavimo tiesiog įrodo, kad valdantieji nesiekia dialogo su visuomene.

„Labai skeptiškai žiūriu ir nesuprantu, kodėl valdantieji nenori ieškoti kompromiso ir bent kažkokio susitarimo visuomenėje“, – mano S. Skvernelis.

ELTA primena, kad Seimas antradienį turėtų apsispręsti dėl Vyriausybės teikiamų Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisų priėmimo, kuriomis siūloma, jog dėl COVID-19 profilaktiškai testuotis privalantys darbuotojai tai darytų savo lėšomis.

Sveikatos apsaugos ministerija siūlo, kad Seimui pritarus šis pakeitimas įsigaliotų nuo gruodžio 1 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS