S. Skvernelis: sutarta, kad rudenį bus renkami parašai dėl interpeliacijos G. Landsbergiui | Diena.lt

S. SKVERNELIS: SUTARTA, KAD RUDENĮ BUS RENKAMI PARAŠAI DĖL INTERPELIACIJOS G. LANDSBERGIUI

Partijos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis tikina, kad opozicija neatsitraukė nuo idėjos rudenį prasidėsiantį politinį sezoną pasitikti su interpeliacija užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui.

„Yra sutarta, kad rudenį, susirinkus Seimui, bus renkami parašai po (interpeliacijos – ELTA) tekstu. Teksto projektas turėtų būti sesijos pradžiai parengtas“, – Žinių radijui sakė S. Skvernelis.

Viena vertus, politikas teigė, kad neturi didelių vilčių išversti konservatoriams vadovaujantį ministrą iš užimamo posto, kita vertus, akcentavo jis, opozicija negali nereaguoti į daromas Lietuvos diplomatijos vadovo klaidas.

„Interpeliacijos procedūra iškelia pagrindinius trūkumus ir klausimus ir ministras privalo į juos atsakyti. Bet po to ji baigiasi balsavimu, deja, bet neslaptu balsavimu. Nes jei (interpeliacijos procedūra – ELTA) turėtų slaptus balsavimus, matyt, interpeliacijų rezultatyvumas būtų kitoks. Dabar, kada įsijungia valdančiosios daugumos monolitas, nuversti ministrą interpeliacijos metu yra labai sudėtinga. Bet toks žanras yra, yra parlamentinės veiklos ir parlamentinės kontrolės žanras ir jis privalo būti įgyvendintas ministrams, kurie iš tikrųjų daro didžiules klaidas. Tad šis opozicijos įrankis tikrai bus išnaudojamas“, – tikino S. Skvernelis.

Europos Komisijai (EK) pateikus Lietuvai išaiškinimą dėl sankcijų Kaliningrado tranzitui, opozicija prakalbo apie idėją rudenį kelti interpeliacijos užsienio reikalų ministrui G. Landsbergiui klausimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

reikia

skubėt kol anūkas kiaušinių nepradėjo dėt .............

Skverneliui

senai laikas į pensiją....Landsbergis bent jau angliškai fluently kalba...

Greičiau

Dar šį mėnesį reikia jį nuimti. Dar kokius 2-5 ministrus taip pat ir iš karto atstatydinti visą esamą Vyriausybę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS