S. Skvernelis: svarbūs sprendimai dėl valstybės duomenų centrų bus priimti rytoj | Diena.lt

S. SKVERNELIS: SVARBŪS SPRENDIMAI DĖL VALSTYBĖS DUOMENŲ CENTRŲ BUS PRIIMTI RYTOJ

Sutrikusi e. sveikatos sistemos veikla parodė, kad darbus dėl saugių valstybės duomenų centrų būtina įgyvendinti itin skubiai, todėl svarbūs sprendimai bus priimami jau trečiadienį vyksiančiame Vyriausybės posėdyje, sako premjeras Saulius Skvernelis.

„Reali situacija parodė, kad pernai suplanuotus ir patvirtintus darbus dėl saugių valstybės duomenų centrų, atsarginių serverinių ir papildomų patalpų būtina spręsti ypatingos skubos tvarka. Svarbūs sprendimai bus priimti jau rytojaus Vyriausybės posėdyje“, – antradienį feisbuke rašė premjeras.

Jo teigimu, situaciją pavyko išspręsti per savaitę tik dėl pastaraisiais metais e. sveikatos sistemoje vykdytų pokyčių.

„Noriu priminti, kad šiuo klausimu 2017 metais esame turėję Seimo antikorupcijos komisijos tyrimą, kuris konstatavo, kad nuo 2000 metų į e. sveikatą buvo sukišta 40 mln eurų, o turėjome... neveikiančią sistemą! (...)

Jei pastaraisiais metais nebūtume padarę pokyčių, atstatymas po šio incidento būtų užtrukęs ne savaites – jis būtų neįvykęs išvis“, – tvirtino Vyriausybės vadovas.

Premjeras taip pat pabrėžė, kad nuo e.sveikatos sistemos šalis yra priklausoma kaip niekada anksčiau, todėl saugumo reikalavimai turi būti taikomi aukščiausiu lygiu. S. Skvernelis teigė ne kartą apie tai šnekėjęs su Registrų centro vadovu Sauliumi Urbanavičiumi. 

„Suprantu, kad užduotis iškuopti dešimtmečių problemas yra ne iš lengvųjų, bet atsakomybė reikalauja neatidėlioti sprendimų“, – rašė S. Skvernelis.

E. sveikatos sistemos veikla atkurta antradienį apie 13 valandą.

Po Vilniuje vykusios liūties praėjusio pirmadienio vakarą trūkus vamzdžiui buvo užpilta Registrų centro serverinė. Dėl to buvo sutrikusi daugelio įmonės valdomų sistemų veikla. E. sveikata neveikė kiek ilgiau nei savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kai

buve farai prades /gydyt/ zmones sulaukt gali tik AA...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS