S. Skvernelis: valdančiųjų ir prezidentės santykiai – šaltasis karas | Diena.lt

S. SKVERNELIS: VALDANČIŲJŲ IR PREZIDENTĖS SANTYKIAI – ŠALTASIS KARAS

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad valdančiųjų ir prezidentės Dalios Grybauskaitės santykiai galėtų būti vadinami šaltuoju karu.

Žurnalistams atkreipus dėmesį, kad valdančiųjų ir šalies vadovės santykiai atrodo kaip šaltasis karas, ministras pirmininkas trečiadienį teigė: „Na jūs praktiškai taip ir apibūdinote tuo tikruoju žodžiu, nors tikrai visą laiką ir Seime, ir aš pats stengiausi, kad tas santykis būtų labai konstruktyvus“.

Taip jis kalbėjo prezidentei trečiadienį atmetus „socialdarbietės“ Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministres.

Premjeras tvirtina, kad ši kandidatūra su D. Grybauskaite buvo iš anksto suderinta, o D. Grybauskaitės sprendimas, anot jo, rodo, kad ji įsitraukė į gegužę vyksiančių prezidento rinkimų kampaniją.

S. Skvernelis sakė, kad kitos aplinkos ministro kandidatūros D. Grybauskaitei nebeteiks.

„Energetikos ministrui teks keletą mėnesių vadovauti Aplinkos ministerijai“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Jis teigė, kad tai netrukdys Aplinkos ministerijos darbui.

S. Skvernelis šiuo metu teisingumo viceministrės pareigas einančios I. Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministres pasiūlė praėjusią savaitę.

Prezidentė jos kandidatūrą atmetė argumentuodama, jog I. Gudžiūnaitė neturi reikiamos dalykinės patirties ir nepademonstravo vadovavimui aplinkos apsaugos sektoriui reikiamų žinių ir kompetencijos. Prezidentė teigė, jog šie trūkumai paaiškėjo per jos susitikimą su I. Gudžiūnaite.

Premjeras teigia norėjęs aplinkos ministru matyti teisininką.

Trisdešimtmetė Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) narė I. Gudžiūnaitė anksčiau buvo teisingumo atašė Lietuvos atstovybėje Europos Sąjungoje, dirbo Teisingumo ministerijoje. Šiuo metu ji įrašyta pirmoji socdarbiečių sąraše rinkimuose į Vilniaus savivaldybę.

Aplinkos ministro postas laisvas nuo praėjusių metų gruodžio, kai premjeras Saulius Skvernelis iš pareigų atstatydino aplinkos ministrą Kęstutį Navicką.

G. Landsbergis: S. Skvernelis sąmoningai eskaluoja konfliktą

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis sako, kad premjeras S. Skvernelis sąmoningai eskaluoja konfliktą su prezidente D. Grybauskaite ir Vyriausybės darbą verčia savo prezidentinės rinkimų kampanijos dalimi.

„Užuot vykdęs tiesiogines pagal Konstituciją ir Vyriausybės įstatymą jam privalomas pareigas tinkamai organizuoti vyriausybės darbą bei „teikti siūlymus Respublikos Prezidentui dėl ministrų skyrimo“ S. Skvernelis sąmoningai eskaluoja konfliktą su prezidente, tikėdamasis tokį paties sukurtą konfliktą naudoti kaip savo rinkiminės kampanijos dalį“, – pranešime spaudai teigė G. Landsbergis.

„Tikimės, kad premjeras ras būdų atsieti rinkimų kampaniją nuo pareigų vykdymo, nes kitu atveju teks premjerą ir vėl raginti trauktis arba iš pareigų, arba iš kampanijos. Konstitucijos normų pažeidinėjimas, įstatymų laužymas – ne plakato iškabinimas judrioje miesto sankryžoje. Vieno asmens įgeidžių įkaitais tampa valstybės institucijos, valstybės piliečiai“, – sakė konservatorių lyderis.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

shitas zmogus nesugeba suregsti sakini , niekada neaisku -----ka jis nori pasakyti...lyg turetu dawno sindroma,,,

Cha cha cha

Nieko naujo. Senas, nuvalkiotas triukas. Kai tik Skvernelis apsidirba ar prisidirba (Izraelis, aplinkos ministrė) atsiranda poreikis nukreipti savo elektorato dėmesį kita linkme – rengiasi spindinčiais šarvais ir apačių (Putino subinlaižių, sovietinių kolonistų bei Karbauskio pagonių) džiaugsmui puola Drakoną (Prezidentę).

Šiaip man keista

kad ,, šaltasis karas ,, su tais , kurie bando suvaldyti biudžetinių pinigų įsisavinimą ? Ar tik čia nebus pagrindinė priežastis ? O konservatoriai seniai prarado mano pagarbą . Liūdna, kad prezidentė dalyvauja politiniame šou , mano galva ji turėtų būti visiems lygiai teisinga , taip kaip yra priesaikoje . Deja aš matau , kad yra lygūs ir lygesni . Žema.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS